Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:121333
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Plānošanas mērķi un funkcijas    2
  Plānošanas laiks    3
  Elastība    3
  Stundas plānošana    4
  Izglītojošo mērķu noteikšana    4
  Satura atlase    5
  Mācīšanās darba atlase    5
  Aktivitāšu daudzveidība un atbilstība    6
  Skolēnu progresa kontrole un novērtēšana    7
Фрагмент работы

Stundu plānošanai ir daudz svarīgu mērķu un funkciju. Pirmkārt, kas arī ir pats galvenais aspekts, plānošana dod iespēju domāt skaidrāk un konkrētāk par mācīšanās veidu, kādu skolotājs vēlas stundas laikā, kā arī dod iespēju attiecināt izglītojošos mērķus uz to, ko skolotājs zina par skolēniem un par mācību vispārējās programmas stundas vietu.
Otrkārt, plānošana dod iespēju domāt par stundas struktūru un saturu. Tā ietver pašu galveno – spēju domāt par to, cik daudz laika piešķirt katrai aktivitātei. Patiesi, viena no galvenajām prasmēm mācīšanā ir laika patēriņa sadale katrai aktivitātei stundas laikā un vislabākā progresa veida izvēle, kādu var gūt caur aktivitātēm.
Treškārt, plānošana diezgan ievērojami samazina laiku liekai aktivitāšu plānošanai notiekošajā stundas laikā. Ja stundā viss notiek tā, kā ir iecerēts, tad nebūs daudz jādomā par to, kā saglabāt stundas efektivitāti. Tādā situācijā, kad stunda ir visaptveroši labi saplānota, skolotājs drīzāk var fokusēt savu uzmanību stundas laikā notiekošo darbību regulēšanai nekā izdarīt pārsteidzīgi kritiskus spriedumus. Tik tiešām, daudzi lēmumi par stundu var būt ietverti tikai kā virzīšanās uz priekšu. Piemēram, ja stundas laikā ir nepieciešama karte un ja skolotājs nebūs pieļāvis tādu domu, ka vismaz vienai kartei ir jābūt pieejamai, tad viņš to nekādi nevarēs labot. Labāk ir nodrošināties ar vajadzīgajiem materiāliem nekā lieki uztraukties par to trūkumu. Skolotājam var šķist viegli vadīt vai mainīt stundas gaitu, tomēr mācot var saskarties ar zināmām grūtībām, līdz skolotājs ir sevi pilnveidojis ar labu izjūtas pieredzi par to, kas nostrādās un ar kādām sekām nāksies saskarties.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация