Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969642
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā plazma ietekmē cilvēka veselību?
Plazma ir ļoti svarīga ārstēšanas daļa daudzu nopietnu veselības
traucējumu gadījumā. Tāpēc ir asins diski, kas lūdz cilvēkus ziedot asins plazmu. Tāpat kā ūdens, sāls un fermentu, arī plazmas sastāvā ir svarīgas sastāvdaļas. Tās ietver antivielas, recēšanas faktorus un proteīnus - albumīnu un fibriogēnu. Kad cilvēks siedo asinis, veselības aprūpes speciālisto var atdalīt šīs vitālās daļas no plasmas. Pēc tam šīs daļas var koncentrēt dažādos produktos. Pēc tam šos produkts izmanto kā ārstēšanu, kas var palīdzēt glābt cilvēku dzīvību, kuri cieš no apdegumiem, šoka, traumām un citām medicīniskām ārkārtas situācijām. Plazmas olbaltumvielas un antivielas tiek lietotas arī reti sastopamu hronisku slimību terapijā. Tie ir autoimūni traucējumi un hemofilija. Cilvēki ar riem stāvokļiem var dzīvot iglo un produktīvu dzīvi ārstēšanas dēļ. Dadas veselības organizācijas par “dzīves dāvanu” dēvē plazmu.

Plazmas ziedošana
Faktiskā asins ziedošanas procesa laikā Jūsu asinis tiek izvilktas caur adatu, kas ievietota vēnā vienā rokā. Īpaša mašīna atdala plazmu un bieži vien trombocītus no asins parauga. Šo procesu sauc par plazmaferēzi. Pēc tam atlikušie eritrocīti un citi asins komponenti tiek atgriezti organismā kopā ar nelielu fizioloģiskā šķīduma (sāls) daudzumu.
Cilvēkiem ar asins tipu AB ir vislielākais pieprasījums pēc plazmas ziedošanas. Viņi veido tikai 2 no 50 cilvēkiem, viņu plazmas ir universālas. Tas nozīmē, ka to plazmu var izmantot jebkurš.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация