Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:635997
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anonīmais bloks Attēlā 2.1.1. sastāv no 3 daļām. Pirmā daļā DECLARE ir RAKSTA_TIPA definējums ar tā laukiem, mainīgo definējums, paša RAKSTA definējums un kļūdu apstrādes mainīgo definējums. Otrajā daļā BEGIN, ir konkrēto datu iepildīšana RAKSTĀ ar SELECT INTO palīdzību, kā arī vairākas rindiņas ar datu izvadi, izmantojot DBMS_OUTPUT.PUT_LINE() funkciju. Trešais bloks EXCEPTION ir izņēmumu apstrādes bloks, kurā ir izveidota kļūdas situācijas apstrāde ar ziņojuma izvadi uz ekrāna. Par cik šāda izvade uz ekrāna nav sevišķi pareiza, tad darbā tālāk pie paketēm, es kļūdu ziņojumus glabāju speciālā kļūdu tabulā.

2. Anonīmais bloks. Parādīt datus par visiem klientiem. Datu attēlošanai tiek izmantota PL/SQL tabula TABULA_KL. TABULA_KL sastāv no vairākiem rakstiem ar tipu RAKSTA_TIPS. Datu ievade tabulā un arī izvade no tās, tiek veikta izmantojot PL/SQL ciklu ar iterāciju skaitītāju FOR-LOPP..END-LOOP. Šis anonīmais bloks ir bez kļūdu un izņēmumu situāciju apstrādes bloka EXCEPTION. Datu izvade tiek organizēta arī ar DBMS_OUTPUT.PUT_LINE() funkciju.



Attēls 2.1.2. Anonīmā bloka definējums ar PL/SQL tabulu un tā darbības rezultāts




2.2. Procedūras

Procedūras ir nosaukti bloki un tās kompilētā veidā glabājas datu bāzē. Procedūras tiek veidotas ar komandas CREATE OR REPLACE PROCEDURE palīdzību. Tā tiek kompilēta un tad, tiek saglabāta datu bāzē kompilētā veidā. Kompilēto kodu var izpildīt no cita PL/SQL bloka.
Procedūras var saņemt parametra vērtības un arī atgriezt vērtības, to realizē at IN un OUT operatoriem, procedūras galviņā. Piemēru var aplūkot attēlā 2.2.1 procedūra PROC_KL_ADR.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация