Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:810804
 
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Demokrātiskie procesi ir attīstījušies daudzu gadsimtu gaitā, līdz ar to, tas nozīmē, ka ir notikušas būtiskas pārmaiņas demokrātiskajās teorijās. Demokrātijā ir notikušās divas būtiskas demokrātiskās transformācijas:
Pirmā no tām bija antīkajā Grieķijā un Romā piektajā gadsimtā pirms mūsu ēras un otrā lielākas demokrātijas transformācija sākās renesanses laikā. Abos gadījumos demokrātiskās un republikas idejas atrašanās vieta bija pilsētvalsts. Abos gadījumos tautas pārvalde izpaudās kā impērijas vai oligarhijas valdīšanā.
Tomēr otrā transformācija, kuras pēcteči mēs esam, uzsāka pakāpenisku demokrātijas ideju maiņu no vēsturiskās atrašanās vietas pilsētvalstī uz plašāku nācijas, valsts un nacionālās valsts sfēru. Tas nozīmē, ka Renesanses laiks uzsāka pārmaiņas politiskajā aspektā par to, ka pilsētvalsts nav vienīgais iespējamais demokrātiskas valsts pārvaldes veids. Tieši 19. gadsimtā šī otrā transformācija piedzīvoja otru attīstības vilni, kas nozīmēja to, ka jau 20. gadsimtā tika lauzts pieņēmums par to, ka ideāla valsts pārvalde ir iespējama tikai mazās valstīs. Par galveno tendenci kļuva lielvalstu veidošanās, kas ieviesa būtiskas pārmaiņas visā pasaules vēsturē, līdz ar to, demokrātija piedzīvoja jaunu teoriju izvirzīšanu un īstenošanu pasaules politikā, bieži vien senākās demokrātijas teorijas padarot nerealizējamas mūsdienu demokrātiskajās lielvalstīs.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1217815
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация