Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:322909
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Papildus informācija
Pneimonijai ir 3 galvenās klasifikācijas:
1. Sadzīvē iegūtā pneimonija - cilvēks saslimist ar pneimoniju sadzīves apstākļos, ārpus slimnīcas. Tās biežākie izraisītāji ir pneimokoks(baktērija), ikroplazmas (baktērija) un gripas vīrusi
2. Slimnīcā iegūtā pneimonioja - tā sākas apmēram 48-72 stundas pēc ierašanās slimnīcā. Tās biežākie izraisītāji ir gramnegatīvās nūjiņas ( baktērija) un zarnu nūjiņas (baktērija).
3. Aspirācijas pneimonija - cilvēks saslimst ar pneimoniju ar rīšanas un samaņas traucējumiem. Biežākie izraisītāji ir anaerobas baktērijas. Šī pneimonija parasti komplicējas ar abscesu (strutu sakopojums, kas lokalizēti veidojas dažādos audos un orgānos), vai empiēmu (strutu uzkrāšanās kādā ķermeņa dobumā vai dobā orgānā).

Slimības statistika
Gadā no pneimonijas nomirst aptuveni 2,5 milijoni dažāda vecuma cilvēki. Pneimonija ir viens no izplatītākajiem nāves cēloņiem bērniem zem 5 gadiem. Aptuveni, tie ir 800 000 bērni, kas mirst no pneimonijas ik gadu.

Mans viedoklis.
Manuprāt, pneimonija ir ļoti nopietna slimība, kurai jāpevērš uzmanība. Es uzskatu, ka cilvēkam jāmāk atpazīt pneimonijas slimības simptomi, jo šiem simptomiem parādoties, pēc iespējas ātrāk jādodas pie ārsta. Ja atpazīstot simptomus cilvēks dodas pie ārsta, viņš ātrāk tiek diagnosticēta ar pneimonija, un ātrāk var uzsākt ārstēšanās procesu. Īpaši liela uzmanība jāpevērš veciem cilvēkiem un maziem bērniem, jo tieši šādiem cilvēkiem pneimonija ir ļoti smagā stāvoklī. Dažreiz pat ārstēšana nepalīdz, un cilvēks iet bojā, tādēļ svarīgi ir pēc iespējas ātrāk slimību atklāt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация