Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:462656
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„ANO Izglītības un kultūras organizācijas darbības misija ir dot ieguldījumu miera un drošības uzturēšanai pasaulē, veicināt sadarbību starp indivīdiem un nācijām. Šim mērķim kalpo galvenās UNESCO programmas : Izglītība, Dabas zinātne, Sociālās un humanitārās zinātnes, Kultūra, Komunikācijas un informācija”(ANO informācijas centrs 2000,lpp15)
Manuprāt , UNESCO konvencijas Pasaules dabas un kultūras mantojuma sarakstā atsevišķi Polijas objekti ir ietverti tāpēc , ka ir unikāli savā vērtībā, bet objektīvi vērtējot Polijas valsts vēsturi apskatot tos unikālos objektus , kas vēl nav iekļauti šai sarakstā gribētos domāt, ka gandrīz puse no Polijas ir jāiekļauj šai sarakstā kā piemēru gribās pieminēt Gdaņskas pilsētas katoļu baznīcu ,kurai jau ir 1000 gadu.
Pats galvenais šīs konvencijas mērķis ir pasargāt šos objektus no izzušanas vai bojāejas , jo tas būtu zaudējums visām pasaules tautām. Šīs organizācijas statūti nosaka , ka tā palīdz nosargāt, attīstīt un izplatīt zināšanas , rūpējoties par visas cilvēces mantojuma aizsardzību un saglabāšanu. ŠO vērtību iekļaušana Pasaules mantojuma sarakstā nevar tikt izdarīta bez ieinteresētās dalībvalsts piekrišanas.( Āboms 2000)
„UNESCO pamatprincips, ka kultūras mantojums pieder ikvienam un visiem kopā. Pienākums rūpēties un pārvaldīt kultūras mantojumu vispirms ir sabiedrībai , kas to radījusi, kuras pārziņā tas atrodās. ( Āboms 2000,lpp49).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация