Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:629741
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienās ir plašs materiālu piedāvājums, no kā tiek gatavotas oftalmiskās lēcas. Lēcas tiek gatavotas no plastikāta (ir dažāi plastikātu tipi, kas ietver “cietos sveķus”, akrilus, poliuretānus, polikarbonātus) vai dažādiem stikliem. Mūsdienu pasaulē apmēram 95% no briļļu lēcām ir gatavotas no plastikāta materiāliem. Pateicoties plastikāta raksturīgajam vieglumam, gandrīz vienmēr plastikāts aizvieto stiklu kā pirmo izvēli lēcu materiālos. Kaut arī procentuāli nedaudz, bet tomēr izmanto arī stikla lēcas. Tās parasti ir ar augstu refrakcijas koeficientu un fotohromās.
Lēcas raksturo dažādas īpašības: svars, blīvums, refrakcijas koeficients, Abbes skaitlis. Abbes skaitlis – nosaka hromatisko aberāciju. Atkarīgs no lēcas materiāla laušanas koeficienta pie dažādiem viļņa garumiem. ν = (nzaļš – 1)/nsark – nzils
Vispārīgi, jo lielāks ir lēcas materiāla refrakcijas koeficients, jo plānāka būs lēca. Jo Abbes skaitlis lielāks, jo mazākas būs aberācijas. Lai arī kā būtu attīstīti plastikāti mūsdienās, tomēr visdzidrākās lēcas ir no stikla.
Polimēru lēcu tirgū ir plaša materiālu izvēle ar dažādām īpašībām. Bieži vienam materiālam ir vairāki nosaukumi, ko dod katrs no ražotājiem. Pazīstamākie no polimēru lēcu ražotājiem: Hoya, Essilor, Pentax, Rodenstock, Zeiss, Seiko, Nikon, Asahi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация