Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546607
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēlēšanu kampaņas veido atkarībā no vēlēšanu principiem (proporcionālais, mažoritārais, jauktais) un partiju tipiem. Tas veido vēlēšanu procesu, proti, notikumu dažādību, ko izraisa cilvēki priekšvēlēšanu laikā. Tomēr Barbara un Stīvens Selmori (Barbara Salmor, Stephen Salmor) ir novērojuši, ka vēlēšanu kampaņas ir pētītas vairāk caur anektodisku prizmu, nekā caur sistemātisku analīzi.
Divi vissvarīgākie strukturālie faktori, ar ko saskaras kandidāti: postenis kādu kandidāts vēlas iegūt un vai viņš (viņa) jau ir attiecīgajā postenī un gaida pārvēlēšanu (incumbent), vai ir pretendents (challenger). Pastāv arī alternatīva, proti, kandidāts tiek izvirzīts caur atklātām vēlēšanām (open election), ja patreizējais amata īpašnieks ir miris vai atbrīvots no pienākumiem konstitucionālu pārkāpumu dēļ. Lai gan praksē ir jauniem pretendentiem ir grūti gūt pārsvaru vēlēšanās pār jau esošajiem amata īpašniekiem (turpmāk inkubentiem), tas nav neiespējami (kā rāda Džordža Buša (George Bush) pieredze 1992. gadā). Principā, jo lielāka un apdzīvotāka valsts (province, pašvaldība u. tml.) un dažādāki vēlētāji, jo sarežģītākā un dārgāka būs kampaņa. Par spīti ziņās izskanošajiem komentāriem par partiju nozīmes samazināšanos un vēlētāju koncentrēšanos uz personālijām, vēlētāju atbalsts partijām ir svarīgs faktors elektorālo kampaņu kontekstā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1144447
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация