Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:746119
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Politiskā socializācija varētu tikt raksturot kā ar politikas izzināšanu saistīts jēdziens, caur kuru sabiedrībai būtu jāsaprot politikas būtība un svarīgākās vērtības, vai arī šīs vērtības jāuzstāda, izdarot patstāvīgus secinājumus. Politiskās socializācijas nepieciešamība varētu tikt skaidrota dažādi. Kā pirmo šī jēdziena nozīmes izklāstījuma veidu varētu minēt situāciju, kad ar politiskās socializācijas palīdzību tek panākta indivīda interese par politiku, tās izzināšana un vērtību nostabilizēšanās. Šādas darbības nepieciešamība ir skaidrojama ar to, ka indivīdam netiek no dabas doti priekšstati par politikas zinātni, tie ir jāiegūst un katram pašam jādefinē. Politiskās socializācijas uzdevums tādā gadījumā var tikt skaidrots kā šo priekšzināšanu sniegšana indivīdam, lai sekmētu indivīda domāšanu par politiku, politisko procesu analizēšanu vai piedalīšanos tajos.
Kā otru politiskās socializācijas mērķi varētu raksturot kā nepieciešamību pēc pilsoņu atbalsta pastāvošajam režīmam. Šim atbalstam ir samērā svarīga nozīme, kas ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas sekmē konkrētā režīma veiksmīgu pastāvēšanu. Šādā gadījumā tiek domāts par pilsoņu un sabiedrības kopumā varu, kas var tikt raksturota kā netieša, jo, tā saucamā reālā vara ir deliģēta tautas pārstāvjiem. Tomēr šis varētu tikt inēts kā uzskatāms piemērs situācijā, kad šī minētā deliģētā vara nevar tikt realizēta bez varas deliģētāju atbalsta. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1160308
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация