Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:110599
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Politiskā ideoloģija – tas ir apziņas forma, kas atspoguļo realitāti interešu skatījumā. Politiskā ideoloģija piedāvā: 1. eksistējošās politikās sistēmas novērtējumu (kritiku) pasaules uzskatu veidā; 2. modeli vēlamajai nākotnes sabiedrībai, tā saucamās “labākās sabiedrības” vīzijas veidā; 3. norāda, kādā veidā būtu jārīkojas, lai panāktu politiskās izmaiņas (rīcību). Politiskā ideoloģija tas ir ideju kopums, kuras veido bāzi priekš kādai politiskai rīcībai.
Konservatīvisms bāzējās un pragmatismu. Pragmatisms – tas ir teorija, kura domā ar sevi skeptisko attieksmi pret visu. Par visu ir jāšaubās.
Liberālismu bieži izskata kā meta – ideoloģiju, kurā ietver sevī bāzes, kuri ļauj diskutēt par politiku.
Pēc Marksa domām, ideoloģija tas ir valdošas šķiras idejas, kuras tāpēc arī atbalsta šķiras sistēmu, tādējādi atbalstot mūžīgo ekspluatāciju. Kā termins, “liberalism” nozīme politisku lojalitāti, šo terminu sāka lietot 19. gadsimtā. Liberālisms – viena no politiskajiem ideoloģijām, ar kuru ir jāsaprot cilvēka personisko brīvību( cilvēks ir brīvs: sociālā, politiskā, garīgā jomās). Starp valsti un privāto cilvēka dzīvi ir nepārkāpjama robeža. Valstsvīram nav tiesību iejaukties cilvēkā dzīvē, privātā dzīvē. Tas nozīme, ka liberālisma galvenais mērķis ir brīvība. Liberālisma galvenie principi un elementi: 1. Indivīds; 2. Saprāts un racionalitāte – pamatojoties uz izglītību ir jābūt progresam; 3. Brīvība – cilvēkam ir jābūt brīvam un neatkarīgam no valsts; 4. Tolerance – visiem ir jāciena un jāievero citu uzskatus; 5. Taisnīgums – balstoties uz likumu visiem ir vienādas tiesības un brīvības visiem; 6. Privātīpašums – visiem ir tiesības uz privātīpašumu;

Liberālisms kā savu pamatmērķi uzskata cilvēka vai indivīda brīvību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1131265
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация