Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:763604
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Valsts pilsoniska sabiedrība ir valsts tieši nepārvaldītā sabiedrības dzīves sfēra, brīvu indivīdu brīvprātīgi veidotu asociāciju kopums, tā palīdz pilsoņiem realizēt savas ekonomiskās, politiskās, reliģiskās un citas intereses. „Pilsoniskās sabiedrības ekonomiskais pamats ir regulējamas tirgus attiecības un daudzveidīgas īpašuma formas, bet politiskais pamats – pilsoņu līdzdalība valsts un sabiedrības lietu kārtošanā.” Gan indivīdiem, gan kolektīviem tā nodrošina pašrealizācijas iespējas gan politiskā, gan ekonomiskā jomā, pastāv uzskatu plurālisma un sirdsapziņas brīvība un ikviens var piedalīties sabiedrības vadīšanā. Pilsoņu ekonomiskā brīvība nozīmē, ka varai un īpašumam jābūt šķirtiem. Lai pilsoniskā sabiedrība sekmīgi funkcionētu, jābūt neatkarībai no augstākstāvošām institūcijām. Pilsoniskā sabiedrībā visi ir vienlīdzīgi likuma priekšā. Tas viss nodrošina demokrātiski tiesiskas valsts pastāvēšanu. „Jo attīstītāka ir pilsoniskā sabiedrība, jo sekmīgāk tā regulē savu dzīvi un jo mazāk tai ir vajadzīga valsts.”
Īpaši pilsoniskās sabiedrības veidojumi ir politiskās partijas un kustības, kas ir starpposms starp valsti un pilsonisko sabiedrību. „Partijas var būt gan autoritāras, gan demokrātiskas, tās var iegūt varu gan revolūcijas, gan ar vēlēšanu ceļā, tās var veicināt gan labējās, gan kreisās, gan centriskās ideoloģijas.”

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1140968
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация