Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:268109
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Politiskā sistēma.
Politiskā sistēma vai režīms ir plašs termins, kas ietver sevī ne tikai valdības mehānismus un valsts institūtus, bet arī struktūras un un procesus, caur kuriem var ietekmēt lielāko daļu sabiedrības. Politiskā sistēma ir t.s. subsistēma, kas ir daļa no sabiedrības sistēmas. Tā ir sistēma, jo pastāv savstarpējas attiecības kopumā, bet tā ir politiska, jo notiek varas, bagātības un resursu sadalīšana sabiedrībā. Politiskā sistēma tiek organizēta kopā ar ekonomikas principiem, ar kuriem valdība var rīkoties.
Politiskās sistēmas tiek klasificētas, lai saprastu politiku, tās būtību. Politika ietver sevī arī salīdzināšanas būtību. Salīdzināšana palīdz saprast, kas ir nozīmīgs un kas ne. Šajā salīdzināšanas procesā var attīstīt dažādas teorijas, hipotēzes un konceptus, kurus var pārbaudīt. Politisko sistēmu klasifikācijas otrais iemesls ir tas, ka var noteikt attīstības gaitu, kas ir labāk izdarāms par politisko sistēmu analīzi. Galējā rezultātā šis process var novest pie ideālas politiskās sitēmas meklējumiem. Visām politiskajām sistēmām ir atšķirības, tāpēc ir riskanti tās likt zem viena nosaukuma un atrast kopīgas iezīmes.
Aristoteļa politisko režīmu tipoloģija.
Aristotelis 4.gs.p.m.ē. ierosināja savu sistēmu, kā klasificēt un atšķirt politiskās sitēmas. Valdības darbības galvenie jautājumi ir: Kas valda? un Kas iegūst no attiecīgās valdīšanas? Vara var būt kāda indivīda rokās, mazas grupas vai daudzu grupu rokās. Katrā gadījumā vai nu vara tiek realizētavaldošo interesēs vai arī, lai apmierinātu lielāko sabiedrības daļu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1120285
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация