Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:649674
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

3. Valsts un pašvaldības nedrīkst būt kā pozīcija un opozīcija.
"Līdz ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu un apstākli, ka pašvaldību vadībā dominē politiskie spēki, kas nav pie varas valdībā, abu pušu pretnostatīšana iegūst jaunas krāsas. Un to uzskatāmi var redzēt arī šodienas Saeimas sēdē," uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. E.Sprūdžs nepārmet šo politizāciju pašvaldībām, jo tā diemžēl ir bijusi Latvijā ierasta prakse un izmaiņas tik drīz diez vai notiks, jo tās saistāmas ar politiskās kultūras maiņu, mazinot iedalījumu savējos un svešajos. "Tā tas ir noticis gan valsts, gan pašvaldību līmenī un šī brīža politiskajā situācijā tas ietekmē arī attiecības starp valsti un pašvaldībām. Tas nav pareizi. Ir jācīnās par idejām, nevis pret tautas priekšstāvjiem". "Ilgstoši ir valdījusi situācija, kad ne valstij, ne pašvaldībām nav bijis kopīga redzējuma par attīstību, budžetu, plānošanu un katra puse tam ir pievērsusies tikai no sava skatpunkta, nevis, domājot par iedzīvotāju un valsts ilgtermiņa interesēm," atzīst ministrs.
4. Politiķiem ir jārunā „normālu cilvēku valodā”. Bieži vien intervijas, kad politiķiem ir lūgts izskaidrot kādu jautājumu, tie atbild izmantojot terminus, ko „parastais latvietis” var nesaprast. Politiķiem ir jāapzinās, ka viņiem ir jānodod informācija visiem tautas slāņiem gan izglītoties, gan ne tik izglītoties, un visiem ir jāspēj to saprast. Godīgi sakot šeit akmens jāmet arī mediju dārziņā, jo tie pat necenšas skaidrot sarežģītās lietas vai uzdot viegli uztveramus jautājumus.
5. Latvijas politiskajā vidē ir pārāk maz labu politisku tēlu. Gandrīz vai katrs no mūsu politiķiem reiz ir izcēlies ar kādu skandālu, afēru vai noziegumu. Tas grauj politikas tēlu kopumā. Politiķiem ir jācenšas neiesaistīties nekādos nelegālos darījumos vai publiskos konfliktos. Mūsu Saeimas krēslos aiz vien sēž vieni uz tie paši cilvēki, viņi rotē, bet īsti klāt neviens nenāk. Varbūt pa retam iesaistās jauni cilvēki. Manuprāt, jaunas idejas un jauna pieeja lietām ir tas, kas ir vajadzīgs, lai Latvijas politiskās aktivitātes ievirzītos pozitīvā gultnē. Taču visi šie skandāli, kas mūždien ir apvīti ap politiķiem un to darbībām traucē, vai precīzāk sakot, biedē jaunos politiķus iesaistīties šajā tik „skaļajā” sfērā.
Vēl, manuprāt, ir divas lietas, kas noteikti būtu jāmaina, lai mūsu valsts politika uzņemtu pozitīvu ievirzi.
Pirmkārt, vajag ieviests sistēmu, kas nosaka to, ka piedalīšanās vēlēšanās ir obligāta. Tādā veidā visi balsstiesīgie būs spiesti nodot savu balsi vai, piemēram, maksāt sodu un paturēt to sev. Tādā veidā visas valsts viedoklis tiks uzklausīts un rezultāti būs daudz atbilstošāki sabiedrības patiesajām vēlmēm.
Otrkārt, vajag ieviest noteikumu, ka politiķi drīkst ieņemt amatu kā Saeimas deputāti tikai divas reizes pēc kārtas. Tādā veidā notiktu politiķu rotācija un līdz ar to tiktu izteikti daudz vairāk viedokļu, apskatītas daudz vairāk idejas un skatiens uz politiku būtu daudz svaigāks, jo šobrīd tur ir tikai vienas un tās pašas sejas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1331174
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация