Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:839500
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pragmatisms, kā filosofijas virziens rodas 19.gadsimta septiņdesmitajos gados Amerikas Savienotajās valstīs. To mēdz dēvēt par amerikāniskā dzīves stila idejisko pamatu – tik dziļi tas ir iesakņojies kultūras vērtību sistēmā. Vēsturiski pamatus tam ir licis I. Kants.
Pragmatisma virziens ASV aizsākās ar diviem rakstiem, kurus publicē Čārlzs Sānders Pīrss (1839-1914). Tajos apcerēts, kā padarīt skaidras mūsu idejas un nostiprināt ticējumus. Raksturīgi, ka sākumā šie darbi, kas lika pamatus filosofiskajam virzienam nemaz netika ievēroti. Tikai 19.gadsimta deviņdesmito gadu beigās Viljamss Džeimss (1842-1910) padara Pīrsa idejas saprotamas plašai publikai un pragmatisms sāk iegūt popularitāti. Vēl nozīmīgāku un plašāku skanējumu pragmatisma idejas gūst Džona Djūija (1859-1952) darbos par pedagoģijas, socioloģijas, ētikas, estētikas, loģikas un filosofijas vēstures jautājumiem.
Virziena nosaukumu “pragmatisms” ieviesa Č. Pīrss. Par izejas punktu savu folosofisko uzskatu veidošanai viņš izvēlējās Dekarta filosofijas kritisku izvērtējumu. Pīrss izvirza principiāli citu apziņas modeli: apziņa neizzina pasauli, netiecas to apgūt, bet gan ir saistīta ar psihiskiem procesiem, stāvokļiem, ticējumiem, aizspriedumiem ar visu cilvēka dzīvi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1177367
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация