Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:746521
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par lietišķo grafiku sauksim datu grafisko attēlojumu, kas bieži ir daudz uzskatamāks nekā skaisti noformēta tabula ar tiem pašiem datiem.
Lietišķās grafikas veidošanu parasti sāk ar nepieciešamo datu iezīmēšanu, lai gan to var veikt arī vēlāk. Pirms iezīmēt datus, ir jāizlemj, ko mēs gribam redzēt lietišķajā grafikā. Vienu un to pašu datu grafiskā interpretācija var būt dažāda. Mūsu piemērā mūs varētu interesēt mandarīnu cenu, kā arī vidējās cenas izmaiņas pa mēnešiem dažādos tirgos. Tāpēc iezīmēsim šūnu apgabalu B4:G7. Kāpēc mēs iezīmējam šūnas B4:B7? Šīs šūnās satur tirgu nosaukumus un šo informāciju mēs izmantosim lietišķā grafika paskaidrojumu daļā, tā saucamā "leģendā". Kad šūnas ir iezīmētas, izvēlamies komandu Insert/Chart (ievietot grafiku). Uz ekrāna parādīsies dialogs Chart Wizard ‑ Step 1 of 4 ‑ Chart Type (Zīm. 1). Dialogs ir tā saucamais Wizard (meistars), kurš uzdos secīgus jautājumus, uz kuriem atbildot, mēs veidosim vajadzīgo lietišķā grafika izskatu. Dialogam būs 4 soļi un to var redzēt dialoga nosaukumā.
Laukumā Data range ir redzams iezīmēto datu apgabals. Ja dati nebija iezīmēti, vai ir iezīmēti nepareizi, tad šajā laukumā var ieklikšķināt un ar peli iezīmēt darba lapā vajadzīgo šūnu apgabalu. Nospiežot un pieturot peles kreiso taustiņu, dialogs automātiski pārveidosies par nelielu rindu, kas atvieglo iezīmēšanu, un atlaižot peles taustiņu, dialogs atjaunosies iepriekšējā izskatā.
Izvēles pogas Series In nosaka kā tiks interpretēti iezīmētie dati, vai pa rindām Row, vai pa kolonnām Columns. Tā kā mūs interesē cenu izmaiņas katrā tirgū pa mēnešiem, un viena tirgus dati ir tabulas rindā, tad izvēlamies pogu Row.
Tālāk apskatīsim dialoga otro mapi Series (Zīm. 4).
Dialoga saraksta laukumā Series ir datu virknes katrai grafika līnijai. Katrai datu sērijai ir laukums Values, kur parādās šūnu apgabals, kas satur datus konkrētai grafika līnijai, un ir laukums Name, kur norāda šūnu, kas satur sērijas nosaukumu vai, kur ievada sērijas nosaukumu ar roku. Tā kā mēs iezīmējam arī kolonnu ar tirgus nosaukumiem, tad MS Excel automātiski ievietoja šo šūnu adreses katras sērijas nosaukuma laukumā Name. Ja mēs nebūtu iezīmējuši augšā pieminēto kolonnu ar tirgus nosaukumiem, tad būtu nepieciešams katrai sērijai laukumā Name ierakstīt tās nosaukumu. Šie nosaukumi ir nepieciešami tikai tad, ja tiek izmantots paskaidrojumu laukums, vai tā saucamā "leģenda", jo šie nosaukumi parādās tieši tur.
Pogas Add un Remove ir paredzētas lai būtu iespējams pielikt vai noņemt datu sēriju. Pieliekot jaunu datu sēriju, uzklikšķina uz pogu Add, tad sarakstā parādās sērijas nosaukums Series un tālāk šai sērijai ir jānorāda datu šūnu apgabalu un nosaukumu. Lai to veiktu, ieklikšķina peles kursoru laukumā Values un tad ar peli iezīmē šūnu apgabalu darba lapā. Ja uz ekrāna nevar redzēt iezīmējamās šūnas, tad var uzklikšķināt ar peli uz sarkanīgo podziņu atbilstošā laukuma labajā pusē un logs pārvērtīsies par šauru laukumu, kas atvieglos šūnu iezīmēšana. Šo laukumu protams var arī pārvietot pa ekrāna laukumu, satverot lodziņa virsraksta zonu un pavelkot to. Kad šūnu apgabals ir iezīmēts, tad atkal uzklikšķina uz sarkano pogu un dialogs atjaunos savu izskatu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация