Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:988354
 
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Par psihoanalīzi tiek rakstīts visdažādākajā literatūrā, gan psiholoģijas grāmatās, gan dažādos žurnālos un izdevumos, un mūsdienu versijā arī internetā. Bet kas tad īsti ir psihoanalīze, kādi ir tās mērķi, uzdevumi un koncepcijas? Šoreiz psihoanalīze plašāk tiks skatīta kā trīs autoru teorijas: Freida klasiskā psihoanalīze, Junga analītiskā un Ādlera individuālā psiholoģija.
Apzīmējums “ psihoanalīze” pirmo reizi parādījās 1896.gadā, to ievieš Zigmunds Freids. Jaunā mācība tiek noliegta un apkarota, taču tā iegūst arī dedzīgus piekritējus. Mūsdienu pasaule pat grūti aptvert psihoanalīzes klātbūtni – tā kļuvusi par neatņemamu dzīves sastāvdaļu( klīnikas, pētnieciskie un mācību centri, grāmatas, žurnāli u. tml.) un radījusi savdabīgu garīgās orientācijas gaisotni. Rakstnieki, skolotāji, menedžeri un garīdznieki, nereti pat to neapzinoties, savā praksē balstās uz psihoanalīzes atziņām. Freida vārds un saklausīti psihoanalītiski pārspriedumi ievijas pat sadzīviskās sarunās. Milzīga ir arī psihoanalīzes sasaukšanās ar mākslas un literatūras dažādajiem žanriem un ietekme uz tiem. Psihoanalīzes atziņas tek izmantotas sirreālismā, absurdā teātrī, “apziņu plūsmas” literatūrā, kakofoniskajā mūzikā u.c. 1.
Tātad psihoanalīzei šobrīd ir vairāk nekā simts gadu. Mūsdienās ar psihoanalīzi saprot ne tikai Freida izveidoto teoriju. Freida priekšstatus par cilvēka psihi, par cilvēka personību sauc par “klasisko psihoanalīzi” jeb freidismu, dažkārt var sastapt arī tādu apzīmējumu kā “ortodoksālā psihoanalīze”.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1120696
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация