Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:648560
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Hipokamps ir pildspalva, ar kuru mēs rakstām mūsu ilglaicīgās atmiņas, bet tinte ir sensorie receptori un papīrs – pusložu garoza.
H.M. gadījums atklāja arī vēl līdz šim laikam (20.gs.vidum) neizprastu atmiņas formēšanās un noglabāšanas procesus – apmācība, kas saistīta ar iemaņu (motoro) atmiņu, notiek bez hipokampa līdzdalības.
Hipokampā aizsākas deklaratīvās atmiņas pēdu veidošana; defekti izpaužas kā nespēja aktualizēt nesen ielāgoto (anterogrādā amnēzija), mazak – kā nespēja atsaukt atmiņā sen ielāgoto – retrogrādā amnēzija. Tomēr: Iemaņu (procedurālā) atmiņa veidojas un aktualizējas bez hipokampa līdzdalības.
Atmiņas konsolidēšana:
Molekulārā konsolidēšana (citkārt sauc arī par celulāro jeb šūnu konsolidēšanu) Sinapšu ilglaicīgā potencēšana – LTP – long term potentiation (saistīta ar proteīnu sintēzi). Pamatu pamats.
Neironālo tīklu konsolidēšana (sistēmu konsolidēšana) Epizodiskā atmiņa, kas sākotnēji formējas hipokampā, pamazām tiek translocēta uz citiem smadzeņu apvidiem; šis process aizsākas jau nomodā, bet tā intensitāte pieaug miegā.
Rekonsolidēšana Aktualizējot atmiņā saglabātu informāciju, atmiņas engramma atkal kļūst “nestabila” (labila) un ir nepieciešama jauna konsolidēšana (rekonsolidēšana); Mācību materiāla atkārtošana saistīta ar rekonsolidēšanu.
Aleksandrs Lurija (1902–1977) Pie A.Lurija, krievu psihologa, 1920.gadā ieradās kāds ebreju izcelsmes žurnālists, kuram bija ekstraordināra atmiņa – bez laika un kapacitātes limita, un tā sākās Lurija mūža pētījums (Maza grāmata par lielu atmiņu).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация