Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:636019
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.07.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Priekšstats par psiholoģijas zinātnes priekšmetu veidojās daudzu gadsimtu laikā . Nosacīti šajā procesā var izdalīt vairākus posmus .
1.posmu psiholoģijas zināšanu attīstībā var nosaukt par pirmszinātnisko . Šajā etapā tā laika cilvēkam zināmie psihiskie procesi un stāvokļi tika piedēvēti dieviem . Mitoloģijā ir diezgan liels dievu skaits , kuri ir bijuši atbildīgi un regulējuši emocijas , jūtas , atmiņu , domāšanu u.c. .
2. posms iezīmējās ar antīko filozofu teorijām par psihisko parādību būtību . Kā vienu no pirmajiem ir jāpiemin sengrieķu filozofs Platons ( 428.- 349.g.p.m.ē. ).Pēc Platona uzskatiem cilvēka esamības pirmsākumu nodrošina garīgās jeb ideju pasaules esības mūžīgums un bezgalība. Materiālā pasaule ir tikai ideju pasaules atspoguļojums , bet ne otrādi. Par idejām Platons sauc to izziņas saturu,kas veidojas no abstraktiem jēdzieniem ,un uz šīs pasaules izzināšanu cilvēks tiecas ar dievišķās iedvesmas palīdzību , jo idejas,pēc Platona uzskatiem, ir dieva domas, kuras dievs īsteno cilvēka jutekliskajā pasaulē . Balstoties uz šīm priekšstatiem , Platons cilvēka dvēseles saturu redz kā zināšanu sistēmu un ideju izprašanu . Ideju nemirstību pretēji lietām un dvēseles nemirstību pretēji miesai viņš mēģina pierādīt sekojošā veidā . Piemēram, vispārējie jēdzieni jeb idejas –taisnīgums, skaistums, brīvība u.t.t.- ir nemainīgi un mūžīgi . …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1130860
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация