Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:247985
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sirds un asinsvadu slimību riska faktori, kurus mēs varam kontrolēt un novērst:
1) Liekais svars negatīvi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, veicina “sliktā holesterīna” nogulsnēšanos. Tauki ne tikai uzkrājas dažādās organisma daļās, kas ir vizuāli redzams, bet arī ap iekšējiem orgāniem, kas apgrūtina to darbību. (7)
2) Mazkustīgums rada svara pieaugumu, pasliktina vielmaiņu. Ideāls organisma stāvoklis ir līdzsvars starp uzņemto un patērēto enerģiju. Regulāra fiziska slodze ne tikai uzlabos asinsspiedienu, bet arī palīdzēs aizsargāt asinsvadus no holesterīna izgulsnēšanās. (7)
3) Neveselīgs un nesabalansēts uzturs, kurā dominē tauki, it īpaši transtaukskābes, kas sastopamas rūpnieciski apstrādātos gaļas ēdienos, margarīnā, cepumos un kūkās var veicināt aterosklerozes attīstību. Arī trekni gaļas un piena produkti veicina piesātināto taukskābju uzņemšanu, kas paaugstina “sliktā holesterīna” līmeni. (7)
4) Smēķēšana ir saistīta ar tiešu toksisku vielu iedarbību uz asinsvadu sieniņām. Tā ir kaitīga gan pašam smēķētājam, gan apkārtējiem! Aktīviem smēķētājiem 2 līdz 4 reizes biežāk attīstās sirds un asinsvadu slimības. Smēķēšanas atmešana samazina miokarda infarkta attīstības risku nekavējoties. (7)
5) Pārmērīgi liels alkohola patēriņš veicina “sliktā holesterīna” līmeņa paaugstināšanos un draud ar aknu cirozi (progresējošu, neatgriezenisku aknu slimību), pankreatītu (aizkuņģa dziedzera iekaisumu), audzējiem, kardiomiopātiju (sirds muskuļu slimību), neiroloģiskām saslimšanām. (7)

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация