Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:826207
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 45 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Citiem vārdiem sakot, pastāv dažādas pieejas šo pakalpojumu praktizējošo speciālistu tiesiskai atzīšanai, un tāda situācija tiešā veidā ietekmē arī pakalpojuma saturu un tā apzīmēšanu. Savukārt tas nozīmē, ka šodien, komunikatīvi intensīvajā laikā, kad psihoterapijas pakalpo-jumus var saņemt pat tīmeklī, būtu nekorekti noliegt psihoterapijas un konsultēšanas virzienu pastāvēšanas un praktizēšanas daudzveidību vai, piemēram, kognitīvi biheiviorālās terapijas efektivitāti darbā ar dažādām klientu/pacientu grupām, par ko ir gūti daudzi ļoti augsta līmeņa pierādī¬jumi (Hofmann et al., 2012).
Ārstniecībā praktizējošo psihoterapeitu profesijai atbilstošos darba pamatuzdevumus un kvalifikācijas prasības šobrīd nosaka Ministru kabineta 2010. gada 18. maija noteikumi Nr. 461 “Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un Profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību”, kā arī Ministru kabineta 2016. gada 24. maija noteikumi Nr. 317 “Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistra izveides, papildināšanas un uzturēšanas kārtība”.
Tādējādi šobrīd Latvijā profesija “psihoterapeits” ir reglamentēta un tajā var praktizēt vienīgi ārsts, kurš ir ieguvis psihoterapeita izglītību un kvalifikāciju, kā arī Latvijas Ārstu biedrības sertifikātu. Lielākā daļa speciālistu, kas nestrādā ārstniecībā, veic labprātīgu sertifikāciju LPB, izpildot sertifikācijas un resertifikācijas prasības (kas ir atvasinātas no vairāku Eiropas valstu prasībām un atbilst EPA standartiem). Tas nodrošina profesionālo standartu ievērošanu atbilstoši EPA kvalitātes kritērijiem un ētikas kodeksam. Ir izveidots un darbojas LPB sertificēto psihoterapeitu reģistrs, un daļai no sertificētajiem ir arī Eiropas sertifikāts psihoterapijā (Latvijas Psihoterapeitu biedrība, 2013).

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1390936
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация