Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:311785
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rainis ir vērtība mūsdienu jaunietim
Rainis, viņa dzīve, darbi, dzeja ir liels guvums gan tautai, gan mums katram personīgi. Pēc manām domām Rainis ir vērtība mums katram.
Rainis dzejā ir aprakstījis visas savas domas un jūtas, savstarpējās attiecības un brīvību, ētiskumu un cīņu. Tās ir lietas, kuras arī mūsdienās ir ļoti saistošas. ”Tas tēls, ko dzelžos saslēdzāt, mums līdzi staigā brīvs; Tas acu skats, ko izdzēsāt, mūs vada stalts un spīvs;” Es domāju, ka mūsdienu jaunietim ir par ko padomāt un aizdomāties, lasot Raiņa dzeju. Rainis ir kā paraugs mums katram, kā dzīvot dzīvi ar labām domām, bez satraukuma.
Rainis daudzējādā ziņā bija mūsdienu cilvēks, vēl vairāk - viņu teksti dzīvo pāri laikam. Aktuāli un dzīvotspējīgi ir ne paši teksti, bet tajos ietvertās idejas, kas ir aktuālas arī 21.gadsimtā.
Nav jāpatīk lasīt grāmatas, lai iemīlētu Raiņa dzeju. „Kad tevis nau, es zvaigznēs lūkojos, kā tavu acu spožos dziļumos,” Manuprāt, mūsdienās diez gan liels daudzums no jauniešiem nemaz nezin, kas ir Rainis un cik lielu vērtību un pamācību viņš mums dod ar savām domām dzejā. „Es vakar biju uz tevi ļauns, ka tu man sāpes dari. Nu pašam man par sevi kauns: varbūt tev sāpēja arī?”.
Mūsdienās, manuprāt viena no aktuālākajām tēmām jauniešu vidū ir savstarpējās attiecības un mīlestība. Lasot un saprotot Raiņa dzejas rindas var rast ne tikai atbildes uz daudziem jautājumiem, bet gan arī rast vērtīgus padomus. „Tu savu sajūsmu devi: Nāks laiks, un mīlēs tevi; Un, ja tavas acis to neredzēs, Ja mūžam ar tevi nemīlēs – Tu tomēr to darījis esi, Tu darbā savu laimi nesi.”

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация