Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:239797
 
Оценка:
Опубликованно: 19.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kāpuri iekūņojas pēc 3-4 nedēļām augsnes virskārtā. Jaunās vaboles parādās jūlija otrajā pusē un barojas uz linu lapām un stiebriem. Ziemošanas vietas parasti uzmeklē septembra otrajā pusē. Pārziemo – vaboles zemsedzē, augsnes virskārtā, mežmalās, krūmājos, grāvmalās un citās vietās. Attīstību veicina silts un saulains laiks, bezlietu periods. Ierobežošana – optimāla agrotehnika, agra sēja. Pēc linu novākšanas lauks jāuzloba un rūpīgi jāaizvāc visas linu stiebriņu paliekas.Insekticīdu lietošana nepieciešama, ja pa vasarī , liniem dīgstot siltā laikā, uz 1m² atrodamas vismaz 10 vaboles, vēsākā laikā uz 1m² sējuma var būt 10-15 vaboles.
Linu nogatavošanās. Linu nogatavošanās fāzes iedala četrās gatavības pakāpēs: zaļgatavība, agrā dzeltengatavība, dzeltengatavība un pilngatavība.
Zaļgatavība. Viss linu lauks ir zaļā krāsā, jo pogaļas, stiebri un vairums lapu vēl zaļas, izņemot stiebru apakšējās trešdaļas lapas, kas jau sāk dzeltēt. Šajā laikā šķiedras veidošanās vēl nav beigusies. Novācot linus zaļgatavībā, iegūstam zemāku un mazāk izturīgu šķiedras ražu. Sēklas vēl turpina nobriest.
Agrā dzeltengatavība. Vairums pogaļu un stiebra augšdaļa ar lapām ir zaļgandzeltenā krāsā. Stiebra augšdaļa ir gaiši dzeltenā krāsā. Apakšējās lapas dažkārt pat līdz stiebra pusei nobirušas. Šķiedras veidošanās jau beigusies. Agrās dzeltengatavības pakāpē jānovāc visi šķiedrai domātie linu sējumi, tā iegūstot maksimālo un augstākas kvalitātes šķiedras ražu. Sēklas šājā laikā vēl nav pilnīgi nobriedušas un nav sasniegušas maksimālo lielumu, kaut arī sēklas dīgtspēja jau ir izveidojusies, kas pogaļu žāvēšanas laikā vēl turpina nostiprināties.
Dzeltengatavības pakāpē apmēram 50% pogaļu ir dzeltenā krāsā, 25% brūnganā un 25% zaļgandzeltenā krāsā. Vairumā pogaļu sēklas ir pilnībā nobriedušas. Lapas nodzeltējušas un saglabājušās tikai stiebru augšdaļā. Sākusies šķiedras pārkoksnēšanās, it sevišķi stiebru apakšējā daļā. Šķiedra palikusi asāka un trauslāka, tādēļ arī šķiedras raža un jo sevišķi tās kvalitāte ir zemāka. Šajā gatavības pakāpē jānovāc lini sēklaudzēšanas sējumi.
Pilngatavībā vairums pogaļu ir gaiši brūnas, bet lietainā laikā tumši brūnas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-2,30 €
Комплект работ Nr. 1365407
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация