Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:555354
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dienviddakotas štatā Melno kalnu Dienvidrietumu masīvā atrodas varenais Rašmoras kalns, uz kura izveidots Amerikas brīvības simbols — memoriāls Amerikas demokrātijai. Rašmoras memoriālu, tāpat kā Brīvības statuju ASV televīzija rāda pašos svinīgākajos brīžos. Tas simbolizē valsts spēku un varenību. Memoriāls atrodas 1672 metrus virs jūras līmeņa. To gadā apmeklē 3 miljoni cilvēku.


Pie ASV šūpuļa stāvējušos valstsvīrus amerikāņi godina par tēviem dibinātājiem. Viņu vidū īpaša vieta ir četriem prezidentiem — līderiem, kuri uz mums noskatās no kalna virsotnes. Viņu krūšutēli ir patiešām iespaidīgi —142 metrus augsti, bet sejas sasniedz sešstāvu mājas augstumu —18 metrus.

Nācijas tēvs Vašingtons


Pats pirmais kreisajā pusē marmora klintī izcirsts nācijas tēvs, Amerikas pirmais prezidents Džordžs Vašingtons, kurš prezidenta krēslā sēdēja astoņus gadus — no 1789. līdz 1797. gadam. Dž. Vašingtona (1732. — 1799.) vārdā nosaukta ne tikai ASV galvaspilsēta, kurai tieši viņš izvēlējās vietu, bet arī citas vairāk nekā simts mazākas pilsētas un apdzīvotas vietas, štats, septiņi kalni, astoņas upes, desmit ezeri, nemaz nerunājot par mācību iestādēm, kuģiem un vēl un vēl. Man patika viņa vārdi: "Es ceru, ka man vienmēr pietiks spēka saglabāt to, ko uzskatu par pašu vērtīgāko no visiem goda nosaukumiem un amatiem — godīga cilvēka reputāciju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1216962
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация