Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:396593
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Uzņēmums ir organizatoriski saimnieciska vienība, kurā tiek izmantoti ražošanas faktori, lai īstenotu uzņēmējdarbību, kuras rezultātā tiek saražotas un pārdotas preces un pakalpojumi. Uzņēmējdarbību tirgū veic uzņēmējs. Uzņēmēju galvenais mērķis ir gūt lielāku peļņu. Taču tā nedrīkst kļūt par uzņēmēja pašmērķi. Svarīgākais ražošanā ir ražot kvalitatīvas tomēr salīdzinoši lētas preces, jo tās ir jāparedz iedzīvotajiem. Savukārt patērētājs labprātāk pirks lētu, kvalitatīvu un viņam nepieciešamu preci tādēļ uzsākot uzņēmējdarbību, lai gūtu reālu peļņu šie trīs punkti ir jāapvieno un pie tiem jāpieturas. Uzņēmējdarbība notiek konkrētā uzņēmumā. Uzņēmumi pēc lieluma tiek iedalīti trīs grupās, tas ir, lieli, vidēji un mazi uzņēmumi. Uzņēmumi vēl tiek iedalīti kā vienas personas uzņēmums, tas tiek uzskatīts par visefektīvāko saimniekošanas formu, tā ir saimniekošanas forma, kura visu pārvalda viena fiziska persona, kura arī ir juridiski atbildīga par visām uzņēmuma parādsaistībām, tad ir akciju sabiedrība, kurš ir visizplatītākais uzņēmējdarbības veids, tas ir kad uzņēmums reāli pieder visiem akcionāriem, kuri tad arī pieņem visus nozīmīgos lēmumus. Latvijā pastāv arī vairākas komercdarbības juridiskās formas, kuras ir individuālais komersants, personālsabiedrība, kura vēl sadalās divās daļās atšķirība no katra dalībnieka atbildības pakāpes un peļņas sadales: pilnsabiedrību un komandītsabiedrību. Tad ir arī kapitālsabiedrības, kura nav vis personu apvienība, bet gan kura dalībnieki ir kapitāla turētāji, kapitālsabiedrība arī dalās divos veidos tie ir sabiedrībā ar ierobežotu atbildību (SIA) un akciju sabiedrībās (A/S). Galvenās uzņēmumu problēmas ir rast atbildes uz ekonomikas pamatjautājumiem: Ko ražot?, Kā ražot?, Kas patērēs?, un no savas saražotās produkcijas gūt reālus ienākumus un attīstīt savu uzņēmējdarbību mūsdienu konkurences pasaulē.1
Uzņēmuma līdzekļi galvenokārt var sastāvēt no pašu kapitāla un papildus piesaistītajiem līdzekļiem, citiem vārdiem sakot no naudas aizņēmuma. Tomēr uzņēmuma pamatā ir pašu kapitāls, kurš aizņem lielāko daļu un to veido vairāki elementi, tas ir, pamatlīdzekļi, kuri ir lietošanas objekti, kuri jau piedalās ražošanā ilgāk par gadu. So līdzekļu galvenā īpašība ir tā, ka tos var izmantot samērā ilgu laika periodu. Un to lietošanas laikam beidzoties tie tiek nomainīti izmantojot naudu no amortizācijas fonda, kas ir konkrēta naudas summa, kura tika aprēķināta un uzkrata, lai objekta darbošanās laikam beidzoties varētu iegādāties jaunu objektu. Vēl viens nozīmīgs pašu kapitāla elements ir vērtspapīri, ar vērtspapīru palīdzību var palielināt pašu kapitālu, taču to var paveikt ne tikai izlaižot akcijas, bet arī tās pērkot un pārdodot.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1139684
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация