Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:874375
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Reliģija ir cilvēku garīgā atbilde uz savu eksistenci. Sastopoties ar dzīves grūtībām šajā pasaulē, mēs veidojam izpratni par savu visumu un mūsu pastāvēšanu, tā piešķir dzīvei mērķi un nozīmīgumu. Reliģiju veido uzskatu sistēma un ar to saistītā prakse. Vārdu „reliģija” bieži asociē ar ticību pārdabiski9em spēkiem, kas veido vai nosaka cilvēku dzīvi un nāvi; to saista arī ticību idejām, kas piešķir jēgu cilvēku eksistencei. Reliģija apvieno cilvēku grupas, kurām raksturīgi kopīgi centieni un vērtības. Pasaulē ir daudz reliģiju. Dažas tiek praktizētas tikai dažos rajonos. Gandrīz visu reliģiju pamatā ir ticība vienam vai vairākiem dieviem un dievietēm.
Reliģija tiek praktizēta gandrīz katrā cilvēku sabiedrībā. Pat tajās vietās, kur noteiktu reliģiju prakse ir aizliegta, cilvēki bieži vien ļoti riskē un slepeni pielūdz dievus. Reliģija piedāvā cilvēkiem dzīves jēgu, kas sniedzas pāri ikdienas realitātei, tā nodrošina noslēpumaināko notikumu transcendentu skaidrojumu.
Pasaules atšķirīgās reliģijas vieno būtiski svarīga iezīme. Tās visas tiecas uz garīgu mērķi – uz savienošanos ar augstāko Dievu, vai kāda augstāka stāvokļa sasniegšanu. Reliģija tiecas atklāt pasaules un cilvēces pastāvēšanas jēgu.
Lielākajā daļā reliģiju centrālo vietu ieņem dievlūgšanas process. Ziedojumu nešana un upurēšana, dziedāšana, sprediķošana vai svēto rakstu lasīšana – tās visas ir dievu pielūgšanas formas.
„Visas reliģijas ir vienlīdz patiesas.” (Roberts Bērtons).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1170361
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация