Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:673106
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.daļa. Teorētiskā:
Ievads:
Kopš ir pastāvējusi tā saucamā tradicionālā reliģija, blakus tai pastāvējušas arī sektas.
Cilvēki cenšas savu mierinājumu rast sektās, kurās lielākā vairuma gadījumos viņus uzklausa sektu “augstāk stāvošie”, tādejādi viņu mierinot, bet, protams par zināmu atlīdzību - tā saucamo “desmito tiesu”. Parasti sektas tiek veidotas kā kolektīvas ģimenes, kurās katrs jaunpienācējs jūtas savējais. Tikai retos gadījumos pastāv iespēja no sektām izkļūt mierīgā ceļā.
Sektu iedalījums un sektas (arī Latvijā) ir ārkārtīgi plašs, tādēļ šo jautājumu šeit neskarsim.
Interese par reliģiju būtiski palielinājās pēc neatkarības atgūšanas. Latvijā jau 80. gadu beigās veidojās pirmās kristīgās harismātiskās draudzes, piemēram, „Jaunā Paaudze”, „Dzīvības Vārds”, darbojās Starptautiskās Krišnas Apziņas biedrības piekritēji, Jehovas liecinieki, dievturi u.c., gadu laikā šim procesam ejot plašumā.
Ar katru gadu Latvijā pieaug ticīgo skaits, Latvija kļūst reliģiskāka, (ateistu paliek arvien mazāk., un šī tendence nemainīti izpaužas vismaz pēdējo 8 gadu laikā -balstoties uz SKDS socioloģiskās kampaņas rezultātiem, 2000. gadā neticīgo bija 17,5%, bet 2008. gadā to skaits samazinājies līdz 10,8%.
Tiesa precīzu datu par piederību konfesijām nevienam nav, nekur nav atrodams arī precīzs skaits, cik tad īsti cilvēku uz šo brīdi Latvijā ir iesaistījušies sektās. Pēc mūsu aplēsēm, tie varētu būt aptuveni 3% no iedzīvotāju skaita.
Nekā pārsteidzoša: kad cilvēkam ir smagi. Atklāts paliek jautājums – vai cilvēks tiešām aiziet uz baznīcu vai iesaistās kādā no sektām.

Medijos šī problēma tiek diezgan plaši apspriesta un ar vien vairāk aktualizējās.
Piemēram, raidījuma “Bez Tabu” materiālā (http://www.tv3.lv/content/view/8259/85/) tika atspoguļota situācija, ka nepilngadīgs bērns bez vecāku atļaujas iesaistījies sektā “Prieka Vēsts”. Pēc likuma pantiem nepilngadīgs jaunietis drīkst iestāties šādā organizācijā tikai ari vecāku atļauju. Sekta spārstāve taisnojās, ka pilngadības noskaidrošana būtu pielīdzinināma cilvēktiesību pārkāpumam.
Parādās arī tādi virsraksti medijos kā “dienu pirms Līgo vakara sektas "Jaunā paaudze" pasākumā dedzinātas grāmatas, tajā skaitā bērnu grāmatas un patriotisku latviešu dziesmu izlase.” (TVNET/LETA 2009. g. 30. Jūlijā)
Piemēram, 1994. gada martā kādā dzīvoklī Liepājā, Kalpaka ielā tika atrasti divu cilvēku līķi, un nozieguma vietā atrada sātanistu „pazīšanas zīmes” – uz viena nogalinātā vēdera bija uzzīmēta apgriezta zvaigzne aplī (sātanisti tika vainoti arī citās slepkavībās) (Laikraksts Zemgales Ziņas, 13.03.2008)

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация