Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:777570
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Fontenblo skola.
(ap 1530-1600)
Fontenblo pils, kas pazīstama arī vienkārši kā Fontenblo, sākotnēji bija 12. gadsimtā celta medību māja, ko gadsimtu vēlāk paplašināja Luijs IX. Pēc Franciska I norādījuma tā tika pilnībā pārbūvēta par karalisko rezidenci, no iepriekšējās ēkas saglabājot tikai vienu viduslaiku torni.
Pils ārējos arhitektūras darbus veica franču celtnieki, kas strādāja mūrnieka Žila Le Bretona vadībā. Pils turpmākai dekorēšanai Francisks I pieaicināja atzītus amatniekus, no kuriem daudzi bija itāļi, kuri strādāja valdošajā manierisma stilā. Mākslinieki, kas strādāja Fontenblo, ir pazīstami kā Fontenblo skola.

Franču glezniecībā termins "Fontenblo skola" apzīmē manierisma glezniecību un dekoratīvo tēlniecību, kā arī itāļu arhitektūru, kas ražota Francijas galmam - Franciska I un viņa pēcteču aizbildniecībā. Fonteneblo skola attiecas uz diviem mākslinieciskās ražošanas periodiem Francijā vēlīnās renesanses laikā, kuru centrā bija Fontenblo karaliskā pils un kurai bija izšķiroša nozīme ziemeļu manierisma veidošanā. Skolu no sākuma iedvesmoja renesanses māksla no Itālijas, ko Francisks īpaši augstu vērtēja. Rezultātā vadošie dalībnieki šajā franču dekoratīvās mākslas renesansē bija itāļu mākslinieki Frančesko Primatičo (1504-70) un Rosso Fiorentino (1494-1540). Rosso un Primatičo vadībā attīstījās Fontenblo skolas stils, kura mērķis bija radīt harmonisku saplūsmi starp glezniecību un apdari Château interjera dzīvokļos.Pēc Rosso priekšlaicīgas nāves 1540. gadā Primaticio pārņēma vadību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация