Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186812
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēsture Audits mūsdienu izpratnē – aizsākumi rodas 19.gs.2.pusē Lielbritānijā. 19.gs.2.pusē attīstoties tirgus ekonomikai bankrotēja daudzas sīkas firmas un IU, līdz ar to naudas līdzekļus zaudēja daudzi iedzīv., kas akli uzticējas reklāmai par augstām dividendēm. Lai aizsargātu investoru intereses, tika izveidotas firmās profesionālās gr-bas auditoru apvienības.
Audits- sistemātiskais process, kuru veicot tiek iegūti un novērtēti objektīvie dati par uzņēmuma saimnieciskiem darījumiem un notikumiem minēta procesā ietvaros, tiek noteikta šo datu atbilstība noteiktiem kritērijiem un iegūtais rezultāts tiek darīts zināms ieinteresētām personām.
Definīcijā minētie kritēriji ir grāmatvedības uzskaites principi vai standarti, kurus nepieciešams ievērot apkopojot finansiālos pārskatos iekļauto info. Neatkarīgie auditori revīzijas laikā cenšas iegūt datus, kas vai nu apstiprinātu vai nu arī noraidītu apgalvojumu, ka atspoguļojot finansiālos pārskatos saimnieciskus darījumus tiek ievēroti iepriekšminētie kritēriji. Šādas revīzijas pārbaudes rezultāts noteikta veidā tiek darīts zināms ieinteresētām personām, pirmkārt attiecīga uzņēmuma īpašniekiem.
Audits- ir uzdevums, kuru mērķis sagatavot viedokļi par to cik precīzi finansiālajos pārskatos, saskaņā ar vispār atzītiem grāmatvedības uzskaites principiem, uzņēmuma atspoguļotais finansiālais stāvoklis atbilst darbības rezultātam un naudas plūsmai.
Auditora ziņojums par finansiāliem pārskatiem ir līdzeklis, ar kuru palīdzību viņš izpauž savu viedokli vai atsevišķos gadījumos sniedz atteikumu no šāda viedokļa paziņošanas. Jāņem vērā, ka jebkuros apstākļos, kad pārskatu audits ir veikts, ir nepieciešams paziņot, ka revīzija tika veikta saskaņā ar vispāratzītiem revīzijas standartiem. Auditors nav vienmēr gatavs sniegt atbildi.
Audits- ir process, ar kuru palīdzību finansiāla pārskata lietotāji cenšas samazināt informatīvo risku līdz sev pieņemamam līmenim.
Jebkuras kompānijas saimnieciskās darbības risinās ar uzņēmējdarbību saistītos riska apstākļos, piem. strauji palielinās inflācija, nodokļu likmes, pircēji sāks pirkt produkciju pie konkurentiem utt. Informatīvais risks var tiešā veidā ietekmēt lietotājus, bet auditori pamatā nespēj palīdzēt samazināt to, auditoru spējās ir palīdzēt samazināt informatīvo risku, veicot pārbaudi. Informatīvais risks- ir varbūtība, ka tajos fin. pārskatos, kurus kompānija publicē, apzināti vai neapzināti ir ietverta neprecīza info. Investori, kreditori, nodokļu administrācija, arodbiedrības un citi fin. pārskatu lietotāji, pieņemot saimnieciskus lēmumus paļaujas uz to, ka attiecīga uzņēmuma vadības sagatavota info ir ticama, vienlaikus neizslēdzot iespēju, ka šādas info lietošana ir saistīta ar noteiktu zināmu risku. Auditora uzdevums veicot revīziju ir apstiprināt to, ka fin. pārskatos iekļauta info ir ticama, kas savukārt ļauj lietotājiem uzskatīt, ka info riska līmenis atrodas pietiekami zemā līmenī. Apkopojot iepriekš minēto: auditoriem mērķis ir sekmēt info riska samazināšanos (samazināt līdz 0 nav iespējams).
Audita veidi:
Iekšējais audits- ir neatkarīga darbība attiecīga uzņēmuma vai organizācijas ietvaros, kas tiek veikta šās organizācijas interesēs un ir saistīta ar novērtēšanas un konsultatīvo pakalpojumu sniegšanu uzņēmumu labā. Mērķis palīdzēt attiecīgai organizācijai efektīvi izpildīt savas funkcijas, līdz ar to iekšējie auditori sniedz organizācijai, analīzes un novērtēšanas rezultātā, iegūto info, citu nepieciešamu info, kā arī rekomendācijas par to kā uzlabot attiecīgas organizācijas darbību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация