Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341356
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau vairākus gadsimtus pirms mūsu ēras sengrieķu filozofs Aristotelis teicis: “Nekas tā nenogurdina un nesalauž cilvēkus, kā ilgstoša fiziska bezdarbība”. Samazinoties kustīgumam un darbīgumam, ievērojami pavājinās visi dzīvības procesi. Tātad , kustīgums ir dzīvība. Šo patiesību apliecinājis arī seno romiešu ārsts Galēns, teikdams: “Tūkstošiem un tūkstošiem reižu es atdevu veselību saviem slimniekiem ar fizisko vingrojumu palīdzību”. Laiks iet , bet šīs atziņas nenoveco. Tāpēc vislielāko uzmanību jāvelta veselības saglabāšanai un nostiprināšanai tieši skolās.
Izglītības mērķis ir radīt ikvienam skolēnam iespējas veidoties par garīgi un fiziski attīstītu, brīvu un atbildīgu radošu kultūras personību.
Sen pierādīts, ka fiziskai aktivitātei cilvēka attīstībā un veselīga dzīves veida uzturēšanā ir vadošā un noteicošā loma. Tas izpaužas gan bērna augšanas un attīstības perioda dažādos vecumposmos, gan pieauguša cilvēka dzīvē.
Pirmie gribas izpausmes iedīgļi cieši saistīti ar bērna fizisko ķermeni un tā kustībām. Mīmiku, žestus, ķermeņa kustības, dažādas skaņas var dēvēt par ķermeņa gribas izpausmi, kas pamatos ir nevis objektīva, bet subjektīva izpausme. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация