Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:823792
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rituāls vispār.
Ja norobežojas no indivīdu personiskās uzvedības un skatās indivīdu tiešās, savstarpējās attiecības, tad ar valdību (pārvaldīšanu), saprotot šo attiecību kontroli, var novērot, ka šīs valdības agrīnākās un arī izplatītākās formas , kas ar vien no jauna atkārtojas, ir rituālās uzvedības formas, kas pirmatnēji saistītas ar likumu ievērošanu un reliģiskiem uzskatiem. Līdz ar sabiedrības attīstību rituālās uzvedības formas diferencējās un tām jau bija citāda simboliskā nozīme, nekā pašos pirmsākumos (rokas bučošana, skūpstīšanās u.c). Šī rituālā uzvedība varēja diferencēties tikai tad, kad dažādas sociālas parādības kļuva par pārdomāšanas, domāšanas priekšmetu. Un kā galvenos divus rituālās uzvedības piemērus var minēt, goda un cieņas izrādīšanu dzīvajiem, tas ir, augstāk stāvošām, ietekmīgām personām un mirušajiem, gariem utml.

Dažādi rituālie elementi:
Trofejas.
Pirmatnējās sabiedrības indivīda kā arī ģimenes cieņa bija mērāma ar kara mākslu, tāpēc kā pierādījums šai mākai bija kara trofejas. Un, jo vairāk trofeju bija īpašumā, jo lielākas bailes tas iedvesa ienaidniekā un lielāku cieņu līdzcilvēkā. Dažādās sabiedrībās, kā pierādījumi uzvarai ir kalpojušas dažādas trofejas – nogalinātā cilvēka ķermeņa daļas, galvenokārt galva vai skalps bet ne tikai, arī roka, kāja, auss u.c. ķermeņa daļas. Otra nozīme trofeju ņemšanai ir saistīta ar ticību cilvēka garam, līdz ar to ienaidnieka ķermeņa daļas iegūšana nozīmē, varas pār ienaidnieku iegūšanu vai arī ienaidnieka spēka iegūšanu.
Kara trofejām ir cieša saistība ar militārām sabiedrībām, jo attīstoties industriālām sabiedrībām, kara nozīme mazinās. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1212367
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация