Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:165102
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Tuvojoties nobeigumam un rezumējot visu varētu atzīmēt, ka grāmatas galvenais uzdevums ir iepazīstināt lasītāju ar dažādu pasaules valstu attīstību 20. gadsimta laikā. Tā kā par katru valsti raksta cits autors, tad ir atšķirīga vēsturisko notikumu atlase, respektīvi, kam autori cenšas pievērst uzmanību visvairāk. Visumā darbs atspoguļo gan valstu ārpolitiku, gan skaidro faktorus, kas ietekmējuši attiecīgās valsts ārpolitiku, un, kas ir pats svarīgākais, ļauj izprast katras valsts īpatnības. Tomēr, šķiet, kopumā, galvenokārt uzmanība tika veltīta iekšpolitiskajām problēmām.
1) Roberts J . Liebers analizē Lielbritānijas iekšpolitiskos notikumus, kas ietekmēja ārpolitiku, tādā veidā nosakot britu iespējas iesaistīties jaunās pasaules kārtības veidošanā.
2) Arī Stenlijs Hoffmans pievērš uzmanību iekšpolitikai tikai Francijā, kā arī vērtē šīs valsts rīcību un politisko nostāju attiecībā pret ASV 40. gadu II pusē.
3) Džozefs Joffe rakstot par Vāciju uzmanību vērš tieši uz Adenauera politisko taktiku, kam bija liela nozīme Vācijas tālākajā attīstībā, pēc II Pasaules kara un Aukstā kara laikā.
4) Roberts A. Pastors vērtējot ASV politiku Aukstā kara laikā uzmanību vērš uz starptautisko situāciju Eiropā. Izsakot atbalstu Aukstā kara krustnešu viedoklim – saskatot draudus PSRS politikā. Tātad R.A. Pastors pārstāv Tradicionālās skolas uzskatus.
Kā uzsver autori, viņu uzdevums bija izdibināt katras valsts pieredzes būtību un piedāvāt gardu kripatiņu nozīmes no kurienes katra valsts nāk un uz kurieni tā tiecas. 15 Runājot par kopīgo, kas vienoja šīs valstis, tad tā bija vēlme pēc iespējas ātrāk ar starptautisku plānu un organizāciju palīdzību atjaunot un attīstīt Rietumeiropu.
Interesanti, ka rakstot par valstu ārpolitiku 20.gs. otrajā pusē visi autori raksta par vieniem un tiem pašiem notikumiem, taču atspoguļo tos no atšķirīgiem redzes punktiem. Kopumā runājot, Vācija un Francija galvenokārt paskatīta Eiropas kontekstā, ASV pasaules kontekstā, Lielbritānija – starp ASV un Eiropu, bet PSRS vispār neiekļaujas starptautiskajā kārtībā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,70 €
Комплект работ Nr. 1244407
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация