Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:696630
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rokmūzika Latvijā    3
  Katedrāle    4
  Menuets    4
  Pērkons    5
  Līvi    5
  Credo    6
  Sīpoli    6
  Opus Pro    6
  Linga    7
  Dzelzs Vilks    7
  Pienvedēja Piedzīvojumi    7
  Aparāts    8
  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra    9
  Skaņu celiņš    9
Фрагмент работы

Rokmūzika Latvijā
Trešā Atmoda nereti tiek saukta par Dziesmoto revolūciju. Viens no spēcīgākajiem latviešu ieročiem ceļā uz neatkarību bija dziesma, kura dedza patriotisma jūtas sirdīs kā lāpas un vienoja tūkstošus. Katrai neatkarības cīņai ir bijuši savi muzikālie virsaiši. Atmodas laikā viens no ietekmīgākajiem virzītājspēkiem bija grupa Pērkons, tāpēc viņu uzvara Mikrofonā - 89 ar dziesmu "Mēs pārtiekam viens no otra" šobrīd šķiet absolūti likumsakarīga. Panākumi liecināja, ka pat vislielākie zobgaļi ir sapratuši, par ko ir šī dziesma.
Mikrofona aptauja aizsākās 1968. gadā, sākotnēji balsotāju skaits nebija liels - tikai daži desmiti vēstuļu, pirmajā Mikrofona aptaujas gadā uzvarēja Raimonda Paula dziesma "Mežrozīte". Mikrofons - 86 notikumi ir neaizmirstami. Kad līderes godā izvirzījās Līvu izpildītā dziesma "Dzimtā valoda", radio vadību pāršalca uztraukuma vilnis. Spiediens kā vienmēr nāca no LKP CK (Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas). Noslēguma koncertā beigu beigās tomēr izskanēja „Dzimtā valoda”, Sporta pils bija ļaužu pārpilna - tauta gavilēja gan zālē, gan pie TV ekrāniem.
Sākās viss vēl pirms Mikrofona aptaujas, Helsinki – 86, rokoperas Lāčplēsis, Baltijas ceļa un barikādēm. Mūsdienās rokmūzika roku rokā iet līdzi laikam, pirmā roka kafejnīca Liepājā kļuvusi par teiksmainu leģendu, bet jauni censoņi vēl aizvien meklē ceļu pie klausītāju sirdīm tāpat kā toreiz.

Katedrāle
Par latviešu pirmās oriģinālroka grupas Katedrāle dibināšanas gadu pieņem 1968. gadu, kad tā, jau radusies Bauskas pusē, pārcēlās uz Asariem, kur dzīvoja grupas idejiskais iedvesmotājs Ingvars Leitis. Par leģendāro grupu klīst dažādi nostāsti, saistīti gan ar viņu izjukšanu, gan virtuozā bundzinieka Eināra Raibā pēkšņo nāvi.
Jau 1877. gadā Tomass Alva Edisons izgudro fonogrāfu – pirmo aparātu skaņu ierakstei un atskaņošanai, vēlāk radās gramofons, patafons, bet daudzi neierakstīja, tikai spēlēja, arī Katedrāle. Viņu skanējums aizrāva un iedvesmoja daudzus, tai skaitā Pērkona bundzinieku Daini Strazdiņu un basu, balsi Juri Sējānu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация