Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:336618
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Romiešu tiesību kursa priekšmets, Ius civilie un mūsdienu civiltiesību jēdzienu atšķirība.
Romiešu tiesības ir viena no ārvalstu tiesību studiju formām. Lietu, saistību, ģimenes, mantojuma un procesuālie jautājumi ir romiešu civiltiesību process.
Ius civile- civiltiesības, romieši apzīmēja kvirītu tiesības, (valsts priviliģētā kārta), tautu tiesības Ius gentum-aptvēra plašāku cilvēku loku, attiecās uz visiem, kas dzīvoja, ieceļoja Romas valstī, Preitora tiesības- izdot ediktus(noteikumus). Tātad romiešu tiesības sastāv no 1) Ius civilie,2) Ius gentum,3) Preitora tiesības, lai gan visas radās pakāpeniski. Romieši visas tiesības iedalīja publiskās un privāttiesībās, atkarībā no tā, ko šīs tiesības aizsargāja. Civiltiesības aizsargā atsevišķu personu tiesības-privāttiesības. Publiskās tiesības ir valsts un starptautiskās, administratīvās un finansu, kriminālās un procesuālās tiesības.
Romiešu tiesības bija pamats, uz kura viduslaikos izauga Rietumeiropas tiesiskā vienotība. Jaunajos laikos pēc Romiešu tiesību principiem un vietējām īpatnībām radās un attīstījās Eiropas valstu modernās nacionālās tiesības.

2.Romiešu tiesību nozīme pasaules tiesību vēsture.
1)Romieši bija izveidojuši privātīpašuma tiesības, tās ņemtas par pamatu arī citās valstīs; 2)Juridiskā terminoloģija- romiešu juristi radīja daudzus jēdzienus, kuriem ir internacionāls raksturs(testaments, cesija,legāts); 3)juridiskā tehnika-Romieši savas tiesības bija izstrādājuši juridiski augsti kvalificētā tehnikā: a) likumam ir jābūt izteiktam skaidri saprotamā valodā, b)likumam ir jāatbilst tām domām, ko likumdevējs ir vēlējies pateikt,c) likumam ir jāregulē tās sabiedriskās attiecības uz kurām likums ir adresēts, likumu nedrīkst piemērot tām sabiedriskām attiecībām, kurām tas nav domāts.*Ja ievēro a,b,c, nosacījumus, tad likums ir juridiski augsi kvalificētā tehnikā izstrādāts.
Romiešu civiltiesības pastāvēja 12.gs.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1113586
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация