Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:129045
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Atsevišķo saistību veidi
Mutuum – aizdevums. Tas ir līgums, ar kuru aizdevuma devējs (mutuo dans) nodod otrai personai (aizdevuma ņēmējam – mutuo accipiens) īpašumā noteiktu daudzumu sugas lietu ar pienākumu atdot tādā pašā daudzumā, tādas pašas šķirnes un labuma lietas. Lai līgums stātos spēkā, nepieciešama gan vienošanās, gan aizdevuma priekšmeta nodošana, tātad tas ir reāllīgums. Viena pati vienošanās par aizdevumu bez lietas nodošanas, ir tikai aizdevuma priekšlīgums, bet ne pats līgums. Aizdevuma priekšmets varēja būt tikai patērējamas sugas lietas, ko var svērt, skaitīt un mērīt. Tas ir vienpesējs līgums, jo kreditoram ir tiesības prasīt aizdoto summu, bet paraadniekam - pienākums atdot.

Commodatum – patapinājums. Tas ir līgums, ar kuru patapinājuma devējs (commodans) nodod patapinājuma ņēmējam (commodatarius) kādu lietu noteiktai lietošanai bez atlīdzības ar noteikumu atdot pēc lietošanas veselu un nebojātu to pašu lietu. Tas ir reāllīgums, kas stājas spēkā ar lietas nodošanas brīdi. Par patapinājuma priekšmetu var b’tu gan kustamas, gan nekustamas lietas. Tas ir bezatlīdzības līgums, jo, ja paredzēta maksa, tad lietas nodošana uzskatāma kā izīrējums. Patapinājuma devējs lietu var atprasīt tikai pēc norunātās lietošanas izbeigšanās. Pat.ņēmējam jārūpējas par pat.lietas uzturēšanu un uzglabāšanu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация