Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:171733
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.08.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

R. Blaumaņa noveles „Raudupiete” tēma ir vienpusēja mīlestība. Galvenā varone Raudupiete mīl jauno Kārli un vēlas ar viņu precēties, taču šīs sievietes jūtas pret Kārli ir bez atbildes. Tiek attēlota izmisušas sievietes mīlestība, kura, domājot, ka šķērslis precībām ir viņas dēls, uzdrošinās viņu nogalināt.

Galvenā problēma novelē ir Raudupietes mīlestība pret Kārli, jo viņš ir vienaldzīgs pret Raudupu mātes jūtām. Visspilgtāk noveles problēma izpaužas tad, kad Kārlis atsakās precēties ar Raudupu saimnieci, minot, ka par iemeslu ir viņas mazais dēls Matīsiņš: „Nu, kad tu to iemeslu tik labprāt gribi dabūt zināt, es tev to arī varu teikt: man nepatīk būt par patēvu.” No šī brīža Raudupietei ir jāizvēlas, kurš viņai ir dārgāks- jauns saimnieks Kārlis vai pašas dēls Matīsiņš. Viņai rodas nepatika pret savu bērnu un krasi mainās attieksme pret viņu. Mīlestība pret Kārli pilnībā iznīcina mātes rūpes par savu dēlu, ar ļaunu nolūku Raudupiete pārstāj uztraukties par to, kas notiek ar Matīsiņu, paļaudamās uz nelaimes gadījumu: “ [..] tagad bērns var darīt, ko grib. Tas ar uguni var kavēties kā ar puķīti; tas stundām var sēdēt pie akas un tanī mest mazus sprungulīšus vai tur citu ko darīt [..] – Raudupiete visa tā neliekas ne redzot.” …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1124868
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация