Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:787596
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kā noskaidrojām lekcijā, stils ir formas, savdabīga sociālā, politiskā un vērtību orientācija. Arī runai ir savi stili. Savukārt runas stiliem ir sava specifiskā vēsture. Tie ir gājuši savu attīstības ceļu cauri laikmetiem, sākot jau ar Senās Grieķijas laikiem, t.i., 5.- 4.gs. pirms mūsu ēras, līdz pat mūsdienām. Katram laika posmam ir raksturīgs savs izteiksmes stils, kas ir radies kādu apstākļu ietekmē. Runas stilu var ietekmēt gan politiskie, gan militārie, gan sociālie notikumi, kā arī tehniskie un zinātniskie atklājumi. Tomēr galvenais stila radītājs ir cilvēks, kurš ir konkrētā stila paudējs. Laiki mainās, līdz ar to mainās arī cilvēka domas un idejas, kuras viņš pauž savā runā. Šī iemesla dēļ apskatīsim runas vēsturiskās attīstības gaitu.
Senajā Grieķijā par mākslas (amatniecības) paveidu kļuva vārda māksla. Attieksme pret rakstnieka darbu kā pret amatniecības paveidu ieviesās sfērā, kur šis darbs kļuva par amatu. 5. gs. p.m.ē. rakstnieki pēc līguma, pasūtījuma sāka sacerēt runas oratoriem. Publiska pilsoņu uzstāšanās demokrātiskajās polisās simtiem un tūkstošiem cilvēku lielas publikas priekšā bija valsts aparāta funkcionēšanas neatņemama sastāvdaļa.
Plaisu starp nelielo cilvēku skaitu, kas no dabas bija apveltīti ar runas dāvanām, un sabiedrības vajadzību pēc personām, kas māk uzstāties tautas priekšā, klasiskajā Grieķijā pārvarēja divējādi: apmācot pilsoņus oratora mākslā un sacerot runas klientiem, kas nopirkto runu iemācījās no galvas un savā vārdā to norunāja.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1159073
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация