Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:401016
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Saauda Arābijā valdība vēlas, lai cilvēki saprot, ka par likumpārkāpumu būs jāmaksā. Turklāt bargi. Noziedzības līmenis Saauda Arābijā ir viens no zemākajiem pasaulē un viņi lepojas, ka ir tauta, kas ciena kārtību. Tomēr vai tādēļ, ka sieviete brauc ar automobili vajadzētu viņu pakārt?
Amerikā turpretim ir viens no augstākajiem noziedzības līmeņiem pasaulē, lai gan likumi nav tik bargi kā Saaudu Arābijā, nāves sods tomēr pastāv. Turklāt pastāv tādēļ, ka tauta to atbalsta (nevaru nedomāt par “Deivida Geila noslēpumu”). Tautas viedoklis gan šajā viedoklī ir nedaudz svārstījies, tomēr nekad nav bijis pietiekami stingrs, lai valdība no nāves soda atteiktos. Sabiedrības viedoklis gan ir jāvērtē laika kontekstā, piemēram, Pirmā Pasaules kara laikā cilvēki atkal sāka aktīvi atbalstīt nāves sodu.
Bet vai nāves sods attur cilvēkus no nogalināšanas? Amerikāņu sabiedrība uzskata, ka tā, tomēr pajautājiet notiesātajiem- noziegumus neviens nepastrādā domājot, ka viņu sodīs.
Sabiedrības viedoklis būtībā ir kolektīvs pilsoņu viedoklis par attiecīgo jautājumu. Līdz piecdesmitajiem gadiem, kad sāka reāli aptaujāt cilvēkus, valdība teica, ka rīkojas cilvēku labā, lai gan nemaz īsti nezināja ko sabiedrība vēlas. Bet kā var pateikt, ko vēlas visa sabiedrība, ja tiek aptaujāti vien pārsimts cilvēku? Aptaujātajiem ir jāreprezentē sabiedrība, viņiem jābūt dažādiem, tādēļ aptaujas tiek veiktas balstoties uz nejaušības principu. Jo vairāk cilvēku tiek aptaujāts, jo precīzāki ir rezultāti. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1121489
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация