Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:462266
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

36.Saistību tiesību jēdziens un rašanās pamati.
Saistību tiesības ir tādas tiesības, uz kuru pamata vienai personai- parādniekam, ir jāizdara par labu otrai personai- kreditoram, zināma darbība, kam ir mantiska vērtība. Saistību tiesības objektīvā nozīmē nosaka, ko drīkst vai nedrīkst darīt tiesisko attiecību dalībnieki, kas nodibina saistības, pilda vai pārkāpj tās, kā atrisināmi to starpā radušies strīdi. Ar terminu “saistību tiesības” apzīmē tās tiesības, kas rodas konkrētai personai kā relatīvas tiesiskas attiecības dalībniecei pēc darījuma vai uz cita pamata. Saistību tiesības ir tā civiltiesību daļa, kas regulē mantisko attiecību dinamiku. Saistību tiesības rodas vai nu no tiesiska darījuma, vai no neatļautas darbības, vai pēc likuma. Darījumi ir izplatītākais saistību tiesību rašanās pamats. Personai, kas izdarījusi neatļautu darbību, ir pienākums atlīdzināt zaudējumus vai īpašos gadījumos dot citādu apmierinājumu. Pēc likuma saistība rodas tad, ja ir izveidojies tāds faktu kopums, ar kuru likums tieši saista noteikta pienākuma rašanos un konkrēti nosaka šā pienākuma saturu.


37.Tiesiska darījuma jēdziens, priekšmets un sastāvdaļas.
Tiesisks darījums ir atļautā kārtā izdarīta darbība tiesisku attiecību nodibināšanai, pārgrozīšanai vai izbeigšanai. Katrā tiesiskā darījumā jāņem vērā dalībnieki, priekšmets, gribas izteikums, sastāvdaļas un forma. Lai darījumam būtu tiesīgs spēks, vajadzīgs, lai tā dalībniekiem būtu tiesības spēja un rīcības spēja. Tiesībspējīgas ir ne vien fiziskas personas, bet arī juridiskas personas. Taisīt tiesiskus darījumus var ne vien personīgi, bet arī caur vietniekiem. Juridiskas personas- caur saviem likumīgajiem pārstāvjiem. Tiesiska darījuma priekšmets ir visu darījumu būtiska sastāvdaļa, kas parāda, kādēļ darījums tiek slēgts. Par tiesiska darījuma priekšmetu var būt tiklab darbība, kā arī atturēšanās no tās, kā arī darbība, kuras mērķis ir nodibināt vai atdot lietu tiesību, vai darbība ar kādu citu mērķi. Par tiesiska darījuma priekšmetu var būt tikai kas iespējams kā arī tas, kas nav izņemts no privāttiesiskās apgrozības. Pretējā gadījumā darījums nav spēkā. Darījums var attiekties arī uz nākamām lietām. Tiesiska darījuma sastāvdaļas ir vai nu būtiskas, vai dabiskas vai nejaušas. Būtisks ir viss tas, kas nepieciešams tā jēdzienam un bez kura darījums nav iespējams. Dabiskas ir tās sastāvdaļas, kuras pēc likuma ir tiešās darījuma sekas. Dabiskās sastāvdaļas var atcelt vai grozīt ar sevišķu vienošanos. Nejaušas sastāvdaļas ir darījuma tiešo seku paplašinājumi vai aprobežojumi, kā arī tā blakus noteikumi. Pie tiem pieder nosacījumi, termiņi un uzlikumi.

38.Tiesiska darījuma forma.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1193203
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация