Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:499626
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.ST jēdziens un rašanās pamati. ST ir CT normu kopums, kas regulē sab-bā pastāvošās mantiskās attiec,kas rodas saskaņā ar lietu nodošanu citas pers.īpašumā, lietoš sakarā ar darba vai pakalpoj veikšanu citas pers labā, kā arī sakarā ar prettiesisku darbību, kas nodarījusi kaitējumu pers vai tās mantai. ST -tiesību kopums, kas regulē saistību rašanos, izpildi, izbeigšanos. ST –tiesības, kas pēc darījuma vai pēc cita juridiska fakta pamata rodas konkrētai personai kā relatīvas tiesiskas attiecības dalībnieci un tām atbilstošos parādnieka pienākumus. ST sastāv no 2 pamatdaļām: *vispārīgā daļa, kas sastāv no noteikumiem, kurus piemēro visiem atsevišķo saistību veidie; *sevišķā daļa, kas regulē atsevišķu saistību veidus. ST kopumā regulē mantisko attiecību dinamiku. Saistību tiesībās pats galvenais ir nevis stāvokļa konstatējums, bet pienākums saistību izpildīt un pats izpildes process. ST ir relatīvas tiesiskas attiecības, kurās ir vismaz divi vai vairāk dalībnieki. Dalībnieku skaits vienmēr ir noteikts. Saistību tiesības parasti ir atļaujošas vai dispozitīvas normas. Ir 3 ST rašanās pamati: *no tiesiska darījuma: vienpusēja, divpusēja, daudzpusēja; *no neatļautas darbības: līguma pārkāpums; *uz likuma pamata. Visvairāk saistības rodas uz līguma pamata. Vairākums saistību izpaužas kā pozitīvi vērtējamas parādības – līgumi un citi darījumi kas nodrošina materiālo vērtību kustību, preču apmaiņu, ekonomisko un arī garīgo vajadzību apmierināšanu. Ir arī saistības, kas atspoguļo tiesību pārkāpumu (delikti) radīto seku novēršanu vai mazināšanu. arī tās kalpo sabiedrības locekļu interešu aizsardzībai.

2. Saistību tiesiskā attiecība un tās elementi. Saistību tiesības parasti ir mantiskās tiesiskās attiecības, jo tās ir saistītas ar mantiskām vērtībām. Arī saistības, ko radījusi neatļauta darbība prettiesiskas rīcības rezultātā, pienākums vienmēr izpaužas mantiskas atlīdzības formā.Saistību tiesības regulē mantisko attiecību dinamiku. Saistību tiesības nosaka tiesības un pienākumus mantas atsavināšanai, pakalpojumu sniegšanai un citādas rīcības procesā, kurā tiek noslēgti un izpildīti līgumi, noskaidroti tiesību pārkāpumu apstākļi un ar tiem saistītā mantiskā atbildība. Saistību tiesisko attiecību elementi, kā jebkurai tiesiskai attiecībai ir: objekts, subjekts un tiesiskās attiecības saturs. O –ir darbība, lietas nodošan.S –attiecību dalībnieki. Saturs –tiesības un pienākumi, kas piemīt tās dal-kiem. Līgumos pusēm ir speciāli nosaukumi: kreditors- parādnieks(vispārināts nosaukums); pircējs-pārdevējs; aizdevējs-aizņēmējs. Katrā pusē var būt gan viena persona, gan vairākas pers., piem- vairāki kreditori un vairāki prasītāji. Tās sauc par daudzpersonu saistībām, bet iesaistītās pers. –par kopdalībniekiem.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,49 €
Комплект работ Nr. 1207712
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация