Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:458186
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pasaules ūdens resursus sastāda virszemes ūdeņi – jūras, okeāni, upes, ezeri, kanāli, strauti, mākslīgās ūdenskrātuves, purvi; pazemes ūdeņi – visi ūdeņi, kas atrodas ūdens nesējslāņos zem zemes virskārtas un ir tiešā saskarē ar augsni vai nogulumiežiem; ledus un sniegs kalnu un polārajos apgabalos, kā arī atmosfēras ūdens.
Ap 97% no pasaules ūdeņiem glabā okeāni un jūras. Šie ūdeņi ir sāļi, ar nepatīkamu garšu. Jūras ūdenī konstatēti 35 ķīmiskie elementi, no kuriem lielākā daļa ir nātrija hlorīds jeb vārāmā sāls (NaCl). Sāļi un citas vielas galvenokārt atrodas jonu veidā, ievērojami mazāks to daudzums ir koloīdu vai gāzveida stāvoklī. Atlantijas okeānā sāļu koncentrācija ir 35-38 g/l, bet Baltijas jūrā – ap 5 g/l. Vidējais okeānu dziļums ir ap 3,7 km, taču tas var būt arī 10 km. Visi okeāni un jūras ir savienoti un veido tā saukto Pasaules okeānu. Okeānos nepārtraukti pārvietojas milzīgas ūdens masas – siltās un aukstās straumes.
Upes ir ūdensteces, kas plūst pašu izgrauztās gultnēs un savāc virszemes un pazemes noteces ūdeņus no sava baseina. Upēm ir trīs galvenie to barošanas avoti – virszemes ūdeņi, pazemes ūdeņi un atmosfēras nokrišņi. Upju ūdeņus raksturo relatīvi zema mineralizācija, ūdens sastāva sezonāās izmaiņas un augsts izšķīdušo gāzu saturs.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1162494
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация