Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:817281
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nacionālo valstu pasaule, kuru mēs šodien apdzīvojam, ir rezultāts dažādām pārmaiņām, kas ir notikušas pagātnē. Politiskās izmaiņas vairumā gadījumu ir neregulāras. Politiskajām izmaiņām ir vairākas formas, divas galējās no kurām ir evolucionārās un revolucionārās izmaiņas. Evolucionārās izmaiņas ir pakāpeniska transformācija politikā un sabiedrībā. Labs piemērs šāda veida izmaiņām ir Lielbritānija. Revolucionārās izmaiņas ietver fundamentālas izmaiņas varas sadalījumā nācijas ietvaros un pārmaiņas sociālajās vērtībās, sociālajā struktūrā un politiskajās institūcijās. Revolūciju ietekme bieži pāriet nacionālās robežās. Revolūcijas kā termina nozīme ir stipri mainījusies laika gaitā. Ir grūti spriest, vai arī, piemēram, PSRS gadījums var tikts uzskatīt par revolūciju. Kā zināms laikā no 1984. līdz 1991. gadam tur notika fundamentālas politiskas izmaiņas.. Tādejādi rodas jautājums, ar kādu laika posmu būtu jāierobežo fundamentālas izmaiņas, lai tās varētu tikt dēvētas par revolūciju?
Pirmajās divās desmitgadēs pēc II Pasaules kara politikas zinātnieki bija pārņemti ar politiskās stabilitātes problēmu nevis politiskajām izmaiņām (politiskā stabilitāte tika uzskatīta par labu, kamēr politiskās pārmaiņas – kā potenciāls ļaunums).
Pastāv vismaz četras galvenās pieejas politiskās nestabilitātes un revolūciju mācībai: marksistiskā, funkcionālisma, sociālās psiholoģijas un salīdzinošās vēstures pieeja.
Marksistu revolūcijas teorija uzsver revolūcijas nenovēršamību kā šķiru konflikta sabiedrībā sekas. Markss uzskatīja, ka kapitālisms, valdošā ekonomiskā sistēma, rada sabiedrībā konfliktu starp valdošo un darba šķiru. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация