Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Salīdzinošs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūrisma resursu un tūrisma infrastruktūras raksturojums

     

    Конспект25 Туризм

11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:137850
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

6. Nozīmīgākie tūristu pieasistes objekti.
Latvija
1.Rundāles pils - Rundāles pils, viens no Latvijas izcilākajiem baroka un rokoko mākslas pieminekļiem, celta laika posmā no 1736. līdz 1740. gadam kā grāfa Johanna Ernsta Bīrona vasaras rezidence.
Pils muzejs darbojas kā Latvijas senākā mākslas posma izpētes iestāde, vācot kolekcijas, rīkojot izstādes un sagatavojot publikācijas.
2. Vecrīga - Vecrīga ir Rīgas vēsturiskais un ģeogrāfiskais centrs Daugavas labajā krastā. Vecrīga aptver samērā nelielo 13. – 18. gs. nocietinājumu sistēmas iekšējo teritoriju, kurā koncentrēti unikāli viduslaiku arhitektūras pieminekļi.
3.Aglonas bazilika - 1980.g. pāvests piešķīra Aglonas baznīcai "basilica minoris" - "mazās bazilikas" titulu. Tā ir vienīgā bazlilika Latvijā, kur1993.g. 9.septembrī kā svētceļnieks ieradās Romas pāvests Jānis Pāvils II. 1995.g. Latvijas Saeima pieņēma likumu "Par starptautiskas nozīmes svētvietu Aglonā".
4. Kuldīgas vecpilsēta un Ventas rumba - Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs un apbūve vērtējama kopā ar unikālo dabas ainavu. Pilsētas vēsturiskā apbūve un daba veido neatkārtojamu vienotu ansambli, kādam līdzīga nav ne vien Latvijā, bet arī cituviet Eiropā.
Ventas rumba – platākais ūdenskritums Latvijā un pat visā Eiropā (249m)
5.GNP (Gaujas nacionālais parks) - Latvijas pirmais un vecākais nacionālais parks, dibināts 1973. gada 14.septembrī. Nacionālajā parkā atrodas vairāk nekā 500 kultūras un vēstures pieminekļu – pilskalni, mūra pilis, baznīcas, muižas, ūdensdzirnavas un vējdzirnavas, kā arī citi arheoloģiskie, arhitektūras un mākslas pieminekļi.
6. Turaidas muzjerezervāts - Īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis Turaidas muzejrezervāts atrodas 50 km uz ziemeļaustrumiem no Latvijas galvaspilsētas Rīgas.
Turaidas muzejrezervāts ir starptautiski pazistams. 1996. gadā muzejs iekļuva Eiropas muzeju gada laureātu sarakstā.
7.“Aerodium” – Vertikālais vēju tunelis. Ja esi fiziski vesels, vecumā no 5 līdz 75 gadiem, svarā no 20 līdz 100 kilogramiem, augumā ne garāks par 2 metriem un sapņo par lidošanu, tad ‘Aerodium” ir tas,ka sir jāizmēģina ikvienam.
8. Jūrmala - Jūrmala ir Latvijas lielākā kūrortpilsēta. Jūrmala ir unikāls kūrorts, jo apvieno svarīgus kūrorta faktorus: veselīgu klimatu (jūras gaiss ar priežu aromātu), minerālūdeņus (sērūdeņraža, broma un nātrija hlorīda), ārstnieciskās dūņas un pludmali. Jūrmalā katru gadu notiek jaun izpildītāju konkurss “Jaunais vilnis”, kas pulcē kopā slavenības no dažādām pasaules valstīm, pārsvarā no Krievijas, kā arī atklāj jaunos talantus.



Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1306963
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация