Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:673582
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Paškontroles sistēmas ieviešana pārtikas aprites uzņēmumos.
Lai nodrošinātu ražotās un izplatāmās pārtikas kvalitāti, pārtikas uzņēmumos jāveic paškontrole, turklāt tai jānotiek regulāri. Paškontrole ietver regulāru ķīmisko, bioloģisko, bakterioloģisko analīžu veikšanu visiem materiāliem, kas ir saskarē ar pārtiku vai ūdeni, kurš paredzēts cilvēku patēriņam.
Organizējot paškontroli, pārtikas uzņēmumiem pamatā jāvadās pēc Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr. 130 ”Higiēnas prasības pārtikas apritē” un 1998.gada 19. Februārī Latvijas Republikas Saeimas pieņemtā „Pārtikas aprites uzraudzības likuma”.
Pārtikas uzņēmuma vadītāja pienākumi ir norīkot atbildīgo personu par paškontroles pasākumu ieviešanu. Paškontrolei jābūt sistemātiskai un katram uzņēmumam speciāli piemērota.
Regulāras paškontroles nodrošināšana ir darbietilpīgs process. Par paškontroles ieiešanu uzņēmumā ir jāinformē visi darbinieki, visērtāk darbinieku sapulcē.
Persona, kas ir atbildīga par paškontroli izstrādā sistēmu un nosaka kritiskos uzņēmuma punktus, kā arī iekārto paškontroles žurnālu.
Likumā noteikts, ka ikviena pārtikas uzņēmuma pienākums ir reģistrēt pārtikas piegādātājs, kā arī uzņēmumus, kam tiek piegādāta saražotā pārtika vai pārtikas izejvielas. Šī informācija var būt nepieciešama Pārtikas un veterinārajam dienestam.
Pārtikas uzņēmumiem jāievēro dokumentēts pasākumu komplekss, kāds noteikts Pārtikas aprites uzraudzības likuma 8. Pantā.
Paškontroles nolūkos būtu jāveic darbinieku apmācība un kvalifikācijas celšana. Lai tiktu ievērotas higiēnas prasības , atbildīgajai personai jāseko līdzi pārtikas produktu apritei no to pieņemšanas brīža, ieskaitot piegādes transportu, tāpat jākontrolē produktu glabāšanas apstākļi. Jākontrolē gaisa mitrums un temperatūra, visi rādītāji jāpiereģistrē. Produkti nedrīkst glabāties uz grīdas, nedrīkst būt kopā nesaderīgi produkti. Atkritumu tvertnēm jābūt ar vākiem un ar speciāliem plastmasas maisiem. Jākontrolē atkritumu šķirošana.
Visas paškontroles darbīgas ir jādokumentē. Uzņēmumā jābūt tehnoloģiskajām un kalkulācijas kartēm, kā arī produktu pieņemšanas reģistrācijas žurnālam.
Visas prasības lielākoties tiek saskaņotas ar Eiropas Savienības likumdošanas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация