Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512770
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Skaidrs ir tas, ka miegs ir tas, kas mums ļoti patīk. Sapņi, kaut arī reizēm nepatīkami, tomēr vilina, un tautā teic, ka tas, kurš guļ, tas negrēko. Lai nu kā, bet visas dzīves garumā vairākums cilvēku, kopā saskaitot, miegā pavada gandrīz 20 gadus. Kāpēc?

Kā notiek aizmigšana un vēlēšanās gulēt?

Aizmiegot ķermenis atslābinās un atrodas miera stāvoklī. Par vēlmi gulēt ir daudz un dažādas teorijas un nav iespējams pārbaudīt, kura no tām ir pareizākā. Agrāk uzskatīja, ka aizmiegam tad, kad asinis mūsu ķermenī pieplūst un sabalansējas zināmā daudzumā, taču vēlāk šo teoriju pierādīja par nederīgu. Saskaņā ar citu teoriju, kas arī izrādījās nepareiza, nervu šūnu ķēde, kura izpilda pavadoņa lomu nervu sistēmā, sabrūk, un tad mēs aizmiegam. Nepareizs izrādījās arī apgalvojums, ka mēs aizmiegam tad, kad smadzenes vairs nesaņem impulsus no ķermeņa. Pastāvēja arī teorija par to, ka miegs saistīts ar noteiktu instinktu, ka ir kāds pozitīvs process, kura rezultātā mūsu ķermenis pats no sevis iegrimst miegā.
Miegam ir arī dažādas teorijas no ķīmijas viedokļa – Noteikta viela, kas nepieciešama, lai organisms būtu nomodā, izbeidzas, un mēs iegrimstam miegā, bet, mums guļot, šīs vielas krājumi atkal atjaunojas. Taču atkal cita teorija stāsta, ka nomodās stāvoklī organismā uzkrājas kāda toksiska viela, kas izraisa vēlmi gulēt un miegu.
Katru vakaru, kad aizmiegam, mēs it kā dodamies tālā ceļojumā pa mūsu vēlmēm un zemapziņu. Pamostoties mums šķiet, ka esam atgriezušies no kāda tāla ceļojuma, taču dažreiz pat īsti neatceramies šī ceļojuma detaļas.
Speciālisti lēš, ka cilvēks vislabāk izguļoties, ja gulēt dodas pirms pusnakts. Tātad būt “cīrulītim” ir diezgan veselīgi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1196190
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация