Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:549487
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Licencēšanas mērķis ir uzņēmumā (licensee - licencējamais) ieviest tehnisku iespēju, kuras šobrīd nav un kuru nav iespējams dabūt neiegūstot zināšanas vai nesaņemot nepieciešamo atļauju no cita uzņēmuma, kurš to var sniegt.
Nepieciešamā tehniskā iespēja var būt
jauna vai uzlabota produkta ražošana (pārdošanai vai lietošanai)
esošā produkta ražošana jaunā vai uzlabotā veidā
sniegt jaunu vai uzlabotu tehnisku pakalpojumu.

Iespējami arī citi gadījumi, bet jebkurā gadījumā licencējamais iegūst uzlabotu tehnisko kompetenci, kas balstās uz transformētām zināšanām vai uz juridiski atzītu atļauju - intelektuālo īpašumu vai visbiežāk uz abiem.

Visnozīmīgākās intelektuālā īpašuma tiesības ir tehnoloģijas licencēšana ar patenta tiesībām. Patents ir ekskluzīvas tiesības, kas dod patenta īpašniekam tiesības kādā laika periodā vienīgajam ļaut citiem strādāt noteiktā tehniskā jomā. Tehniskajai jomai jāietver tehniskā priekšrocība - izgudrojums, kas ir jauns, nav acīmredzams un ir industriāli pielietojams.
Patenta dokumentācijai pilnīgi un pietiekami jāapraksta šī priekšrocība vai ieguvums, lai pēc izņēmuma perioda beigām (Amerikā 20.gadi, ja tiek maksāta nacionālā nodeva) sabiedrība varētu brīvi izmantot šo priekšrocību. Šis darījums ar valsti tātad ir īslaicīgs monopols apmaiņā pret pilnu izgudrojuma atklāšanu.
Persona, kam tiek atļauts strādāt ar patentēto izgudrojumu izņēmuma periodā ir licencējamais. Savukārt persona, kam ir piešķirts konfidenciāls tehnisks knowhow (bieži saukts par privātu tehnisko informāciju vai tirgus noslēpumu) priekš savas komerciālās lietošanas, patiesībā nav licencējamais, tomēr šāda nepareiza vārda lietošana ir pārāk iegājusies, lai tiktu mainīta. Tas ir tāpēc, ka uz informāciju kā tādu nav īpašuma tiesību. Būtībā licenzētas tehnoloģijas gadījumā ņēmējs nedrīkst izpaust kā viņš izmanto informāciju, kas saņemta pret kontraktu, ko viņš akceptējis kā priekšnoteikumu, lai saņemtu informāciju. Atšķirība licencēšanā starp tiesībām lietot patentētu, bet publicētu informāciju (vienīgi tā kā licencējis patenta īpašnieks) un tiesībām lietot konfidenciālu, bet nepatentētu knowhow ir fundamentāla un tas ietekmē attiecības starp ņēmēju un licencētāju, to savstarpējās saistības un tiesības un procesu, kas jāveic, lai vienotos par licencēšanu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1219987
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация