Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:306225
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Vai K.Ulmaņa apvērsums atcēla Satversmi? Pamatojiet atbildi.
1934. gada 18. maija Ministru kabineta deklarācija aptur tikai Satversmes daļu par Saeimas darbību līdz jaunas Satversmes izstrādāšanai. Svarīgi ir piezīmēt, ka Latvijā netika sagatavots un apstiprināts jauns Satversmes projekts, tehniski paliekot spēkā iepriekšējai Satversmei, kas netika atcelta. Tādējādi, lai arī ierobežotā apjomā, Satversme turpināja darboties arī pēc apvērsuma un atsevišķas tās daļas arī tika pielietotas, tomēr Satversme, darbojās nepilnīgi, vairākām Satversmes daļām tiekot ignorētām un neievērotām, piemēram:
Izmantojot kara stāvokli, jaunā valdība ierobežoja vārda, apvienošanās, profesijas un citas brīvības. Liela daļa preses līdzekļu tika apturēti, tika ieviesta cenzūra. Partijas tika likvidētas, biedrības pārskatītas. Pāris tūkstošus cilvēku īslaicīgi apcietināja. Tomēr ap 400 politisko pretinieku ilgāku laiku tika turēti Liepājas filtrācijas nometnē.
Režīms atteicās no vēlēšanām valsts un pašvaldību amatos, aizstājot tās ar vienkāršu režīmam lojālu personu iecelšanu amatos. Saeima kā konstitucionāls orgāns tika likvidēts.
Režīma galvgalī atradās “vadonis” – K. Ulmanis, kurš savās pilnvarās bija faktiski neierobežots. “Vadonis” kā valdības vadītājs, pretēji varas dalīšanas principam, bija vienlaikus arī likumdevējs un izpildu varas galva. Valdība un tās ieceltas personas pilnībā vai daļēji aizstāja tautas vēlētas institūcijas. Režīms iecēla par tiesnešiem sev lojālus un uzticamus cilvēkus, kas nonāk pretrunā ar neatkarīgas tiesas jēdzienu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −12,27 €
Комплект работ Nr. 1385730
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация