Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:826696
 
Оценка:
Опубликованно: 18.03.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Galapu un Seišelu salu milzīgie bruņurupuči, šķiet, it kā nepieder mūsdienu pasaulei.Tūkstošiem gadu viņi mierīgi dzīvojuši salās un labi pielāgojušies noteiktiem dzīves apstākļiem. Diemžēl mūsdienās šie apstākļi arvien vairāk mainās.Bruņurupuči apdzīvo zemi vismaz 150-200miljonu gadu.Pasaulē gan ūdenī, gan uz sauszemes dzīvo apmēram 200 sugu bruņurupuču.Pieauguši purva bruņurupuči var sasniegt 25-30 cm garumu.
Bruņurupuča ķermeni ieskauj stipras bruņas, tādēļ viņi nevar elpot, izplešot krūškurvi.. Tāvietā viņiem attīstījušies elpošanas muskuļi, kas izstiepj un savelk plaušas.Milzu bruņurupuča bruņas veido kaula plāksnītes, nevis kauli , tādēļ tās viegli savainot.Milzu bruņurupuči var sasniegt lielu vecumu.Bruņurupucis, kas 1776.gadā no Seišelu salam tika aizvests uz Maurīciju salu, pēc tam vēl nodzīvoja 142 gadus.Ta kā Maurīcijas salā viņš nokļuva jau kā pieaudzis indivīds, var uzskatīt,ka viņš dzīvoja vismaz 200 gadu.
Sauszemes sugas.Vidusjūras bruņurupucis un Grieķijas bruņurupucis, kuri sasniedz maksimāli 25 cm garumu , ir iemīļti mājdzīvnieki.Tikai 1960.gadā vien no savas dzimtenes izvesti 250 000 ndivīdi.Šāds eksports ievērojami samazināja populāciju lielumu.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация