Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:178326
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.09.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

8. nodaļa
Pēc Aušvicas
1948.g. tika izstrādāti 3 nopietni starptautiski dokumenti, kas daļēji bija reakcija uz holokaustu un ebreju krīzi, kuru tas bija atbaidoši akcentējis: Konvencija par genocīda novēršanu un sodīšanu, Vispārējā cilvēktiesību deklarācija, dokuments par tikko nodibināto Izraēlas valsts atzīšanu.
Rietumu nespēju pilnīgi atzīt holokausta rasiskumu daļēji noteica tas, ka rasistiskā domāšana vēl aizvien bija integrāla un atzīta rietumu politiskajā universā.
Liberalizācija un atvērtība plurālistiskākajai pieeja arī kaitēja antisemītismam un uzlaboja ebreju stāvokli reliģijas pasaulē.
Politiskā un ekonomiskā Rietumeiropas pārdalīšana pēc 1945.g. galu galā būtiski ietekmēja ebreju vietu sabiedrībā un nodrošināja gandrīz pilnīgu antisemītisma marginalizāciju.
Pārticība, kas radīja skaudības politiku, kura lielā mērā nodrošināja antisemītisma popularitāti 19.gs. beigās un atkal starpkaru posmā, lielākoties kļuva lieka un vienlaikus arī mazināja aizrautību, kas bija raksturīga škiru konfliktam starp „kapitālistu” un „strādnieku”.
Lojalitātes un identitātes diversifikācija, ko izraisīja nacionālās valsts monopolstāvokļa mazināšanās gan starptautiski – ar daudzpusēju lēmumu pieņemšanu Eiropas līmenī, - gan vietēji – ar varas decentralizāciju un nodošanu apvidiem, reģioniem un autonomām provincēm -, ir veicinājusiarī atvērtāku, ietverošāku attieksmi pret minoritātēm un „citiem” kopumā, lielā mērā arī pret ebrejiem.
Plurālisms un pēdējos gados postmodernās multikulturālās pieejas ir panākušas, ka ebreji Eiropā, tāpat kā Ziemeļamerikā, var arvien vairāk pretendēt uz noteiktu „atšķirīgu” ebreju identitāti un tomēr tikt uzskatīti par pilntiesīgiem locekļiem jebkurā politiskajā kopienā, kurā viņi dzīvo.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация