Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:664862
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēki par homoseksualitāti zina ļoti maz. Iespējams, tāpēc, ka mūsu sabiedrībā seksualitāte zināmā mērā joprojām ir aizliegtā tēma. Neziņa rada mītus un aizspriedumus. Šajā referātā dodu ieskatu izplatītos mītos un sniedzu objektīvu, zinātniski pamatotu informāciju.
Mīts. Homoseksualitāte ir jebkādas seksuālās attiecības starp viena dzimuma partneriem.
Fakts. Seksuālās attiecības starp viena dzimuma partneriem nenozīmē, ka viņi ir homoseksuāli. Partneri var būt arī biseksuāli vai heteroseksuāli. Piemēram, cietumā cilvēkam nav iespēju stāties seksuālās attiecībās ar pretējo dzimumu, tāpēc viņš to var darīt ar sava dzimuma pārstāvi, taču tas nenozīmē, ka uzreiz mainās cilvēka seksuālā orientācija.
Arī homoseksualitāte, pirmkārt, ir jūtas un mīlestība, kas vērsta pret kādu sava dzimuma cilvēku. Tāpat kā heteroseksuāla sieviete, kas parasti ir izvēlīga un viņu nepievelk katrs redzeslokā nonākušais vīrietis, arī homoseksuāļi mīl konkrētus sava dzimuma pārstāvjus, nevis dzimumu vispār. Homoseksuāļiem ir sava kultūra, kas jau daudzu gadsimtu garumā bagātina heteroseksuālo. Taču minoritātei nākas cīnīties par savām tiesībām.
Mīts. Latvijā nav geju un lezbiešu.
Fakts. Nē, tā nav. Pētījumi rāda, ka jebkurā sabiedrībā astoņi līdz desmit procentu ir homoseksuāli orientētu cilvēku. Tātad – gan tur, kur pārējo attieksme pret homoseksuālajām attiecībām ir ļoti toleranta un likums atļauj viena dzimuma personu partnerattiecību reģistrāciju (piemēram, mūsu kaimiņvalstīs Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā), gan tur, kur par šādām attiecībām draud kriminālsods. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация