Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:705014
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.08.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

4) Salīdziniet Rietumu un Austrumu skatījumu uz vēsturi, dievišķo, cilvēku, kultiem/rituāliem!
Rietumu un Austrumu kultūras savstarpēji atšķiras. Atšķirības rodamas, piemēram, domāšanas veidā. Rietumu kultūru raksturo oksidentiālisms (occidens tulkojumā no latīņu valodas nozīmē rietumi), bet Austrumu kultūras domāšanas veidu dēvē par orientālismu (oriens tulkojumā no latīņu valodas nozīmē austrumi). Domāšanas veids abām kultūrām atšķiras attieksmē pret dažādām norisēm.
Rietumu kultūrai raksturīga liberāla attieksme pret pienākumiem. Pamatā šai attieksmei ir uzstādījums, ka cilvēks ir brīva būtne, kas patstāvīgi, balstoties uz savu saprātu, pieņem visus lēmumus. Cilvēks brīvi izvēlas, kādas attiecības veidos ar ģimeni, sabiedrību, valsti, kāda būs reliģijas loma viņa dzīvē.

Austrumu kultūrai raksturīga cilvēka iespēja izvēlēties, bet cilvēkam ir arī pienākums pret sabiedrību. Piemēram, Ķīnā un Japānā liela loma ir ģimenei, kura balstās uz Konfūcija mācības pamatiem - jaunākie uzklausa vecāko padomu, vecākie cenšas būt par paraugu jaunākajiem.

Rietumu pasaulē, pēc zinātniskās revolūcijas, valda racionālisms, pastāv uzskats, ka cilvēks ar savu prātu var iepazīt pasauli un to pārveidot pēc saviem ieskatiem. Racionālisms ir uzskats, ka zināšanu pamatā par apkārtējo pasauli un tās procesiem ir cēloņsakarības, katram notikumam vai parādībai ir loģiski izskaidrojams un pamatojams noteikts cēlonis vai cēloņu kopums.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация